Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Bogata večer na ZFF-u: Gledaju se dva filma iz glavnog programa, na rasporedu i Coppolina Priscilla

Priscilla
Zagreb Film Festival
08.11.2023.
u 14:00

Od 22 sata Kinotekomvlada kratkometražni natjecateljski program. Hrvatski kratki metar predstavljaju "Škafetin" Paška Vukasovića i "Neka ljubav kaže sve o nama" Kristine Barišić, a međunarodni kineski film "Kornjačina godina sudbine" Yia Xionga i poljski "Brak na mrtvo" Michała Toczeka

Čak dva filma iz glavnog programa stižu na platna CineStara Branimir u sklopu omiljenog Zagreb Film Festivala. Stoga ne propustite projekciju u 18.30 i to dobitnika nagrade publike Sundancea, meksički film "Radikalno" u režiji Christophera Zalle koji prati profesora koji na nekonvencionalan način pokušava izvući svoje učenike iz ponora kriminala i beznađa.

"Domaćinstvo za početnike" makedonsko-australskog redatelja Gorana Stolevskog prikazuje se izvan konkurencije u 21 sat u prisustvu producentice Marije Dimitrove i koproducentice Ankice Jurić Tilić. U središtu duhovite i dirljive drame neobična je obitelj čiji članovi nisu u krvnom srodstvu, ali dijele eksplozivne karaktere. Film je osvojio nagradu Queer Lion u Veneciji i ovogodišnji je makedonski kandidat za Oscara. 

Program Velikih 5 u kinu Kinoteka u 17 sati donosi novi film popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda. Dobitnik Srebrnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu "Crveno nebo" sporogoreća je drama o mladom piscu čiji se napuhani ego polako topi tijekom ljetnog odmora u baltičkoj idili. 

>>VEZANI ČLANCI: 

U 19:30 u Kinoteci gledamo "Priscillu" Sofije Coppole iz programa Ponovno s nama s fenomenalnom Cailee Spaeny u ulozi slavne gospođe Presley, a od 22 sata kinom u Kordunskoj vlada kratkometražni natjecateljski program. Hrvatski kratki metar predstavljaju "Škafetin" Paška Vukasovića i "Neka ljubav kaže sve o nama" Kristine Barišić, a međunarodni kineski film "Kornjačina godina sudbine" Yia Xionga i poljski "Brak na mrtvo" Michała Toczeka.

Termin u 18 sati u MSU-u rezerviran je za filmsku bajku iz noćne more "Slatki snovi", drugi dugometražni film redateljice Ene Sendijarević Nemilosrdna satira raskošne estetike radnjom je smještena u Indoneziju, a prati raspad obitelji vlasnika plantaže šećera u posljednjim danima nizozemske kolonijalne vladavine.

Film "Otet" Marca Bellocchija iz programa Velikih 5 prikazuje se u MSU-u u 20:30. Velikan talijanskog filma u svojem najnovijem ostvarenju prenosi priču o stvarnom slučaju iz 19. stoljeća kada je Katolička crkva otela židovskog dječaka jer ga je obiteljska sluškinja potajno krstila, a zakon nalagao da bude odgajan u katoličkoj vjeri.

>>VIDEO: Uoči otvorenja, gradonačelnik Tomašević obišao Kazalište Komedija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije