Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČISTKA

Besramna krađa u svim tvrtkama Holdinga!

covic
Robert Anić/Pixsell
13.09.2011.
u 20:00

Izvanredni otkazi podijeljeni su u sedam podružnica Holdinga, podignute su kaznene prijave, istražuju se ilegalni poslovi u Plinari, a koliko je milijuna nestalo, još se ne zna

Kaznene prijave, njih 40, 36 izvanrednih otkaza u sedam podružnica, unutarnje kontrole i istrage DORH-a epilog su skandalozne bahatosti zaposlenika gradske megatvrtke koji su posljednjih godina na sve zamislive načine punili vlastite džepove i oštetili ne samo Holdingovu i gradsku blagajnu nego i stanovnike metropole.

ZG parking, ViO, ZET, ...

Afere Watergate, u kojoj je organizirana skupina od 20 osoba ukrala 20-ak milijuna kuna na ilegalnim priključcima u podružnici Vodoopskrba i odvodnja, te Gasgate u kojoj su zaposlenici Plinare na isti način krali od “gazde” tek su kap u “moru malverzacija” u koje je upleten veliki dio podružnica.

Zagrebparking, Čistoća, ViO, Gradske ljekarne, Gradska groblja, Zrinjevac, Zagrebačke ceste i Autobusni kolodvor, a Plinara tek ulazi u fokus istražitelja.

– Otkaze su dobili zbog teških povreda radnih obveza. Jednom je nestao novac iz blagajne, drugi je krivotvorio tahograf listiće za pauk, treći je namjerno oštetio imovinu podružnice kako ne bi morao raditi, a bio je i jedan koji je tražio novac za pauk i koji je tvrdio da može izbrisati kazne iz policijske evidencije. Više ne prolazi određeni način rada, mislio sam da su to shvatili – kazao je Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga. Slijedi pet kaznenih prijava, a daljnje otkaze Mišeta ne isključuje.

U priopćenju uprave Holdinga vodstvo tvrtke sa 13 tisuća zaposlenih hvali svoju borbu protiv korupcije koja traje, tvrde, od 2008. godine.

– Nismo mi podnosili prijave nego uprava. Ne znam konkretno o čemu je tu bila riječ. Ne želim nagađati, ali možda je to slučaj Majher – kazao je Ante Cicvarić, direktor Autobusnog kolodvora.

Bez komentara su ostali direktori ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje, Gradskih groblja i Gradskih ljekarni.

Krivotvorene diplome

Začuđujuće jer, prema podacima iz uprave Holdinga, upravo se u podružnicama ZET-a i ViO-a najviše kralo, ali i krivotvorilo dokumente. – Najveći broj kaznenih djela krivotvorenja isprava dogodio se u Vodoopskrbi i odvodnji, više od 10 slučajeva, jednako kao i u ZET-u, gdje su se također krivotvorile isprave – kazao je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro. Kaznene prijave zbog zloporabe položaja i krivotvorenja dokumenata stigle su i na adresu ZG cesta. A čak četiri krivotvorene diplome i jedan pokušaj krađe kontejnera razlog su za otkaze u Čistoći.

Komentara 197

Avatar netstoper
netstoper
21:08 22.09.2011.

...strašno...milan bandić...i kadrovi...korupcija i mito...gdje su institucije sistema... zagreb ,centar političke i ine vlasti RH...gdje je sdp...

ST
Starbuck
00:46 14.09.2011.

zanimljivo je kako pristase \"desnice\" vicu eto vam sdp vidite koga ste izabrali dok na drugim temama se deru pristase \"ljevice\" evo vam hdz kojeg ste birali pametnome dosta? (i jednih i drugih?)

VA
valis
22:06 13.09.2011.

+ - 13.09.2011. u 22:01h A.M. je napisao/la: Postovani! \" Uzimali mito za pauk, a htjeli ukrasti i kontejnere,Besramna krađa u svim tvrtkama Holdinga!\" \"Rjesite se POSTKOMUNISTICKE BIROKRACIJE\"(Merkel) Svi su oni isti HDZ= SDP= HNS= IDS=........ koju god da strankuu uzmete, u njima sjede bivsi \"skojevci\" ili njihova djeca. Uz njih nema napretka. Tek uz mlade neopterecene \"socijalistickim duhom\" mozemo se nadati boljoj buducnosti Ali boljim se da su stari upropastiti buducnost mladih.Sve do sada sto su radili dovelo je gradjane i drzavu u kaos i ovisnost o stranom kapitalu.Toliko \"pameti\" a drzava u kaosu. Lijep pozdrav! .............................................................................. Mladi su neodgojeni i neobrazovani..vecina ih zavrsila na lijepe oci ..obozavaju citat 24 sata..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije