Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka o kandidatu

Bernardićeve šanse mjere se u promilima. Novi kandidat Ostojić?

'29.11.2012., Zagreb - Na sjednici Gradska skupstine raspravljano je, uz ostalo, o Prijedlogu proracuna grada Zagreba za 2013. godinu Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
18.12.2012.
u 21:52

Prebjezi: Dojučerašnji saveznici, ministri Maras i Zmajlović te Mimica, na vjetrometini ostavili šefa zagrebačkog SDP-a

Iz predizbornog stožera šefa zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića i danas su poručivali da se ništa bitno ne događa i da će Bernardić biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba u svibnju iduće godine.

Samo ga čudo može spasiti

Međutim, šansa da Bernardić uime SDP-a izađe na megdan Milanu Bandiću više se ne mjere u postocima nego u promilima.

Naime, samo čudo na sastanku Predsjedništva stranke, koji će se održati sutra poslijepodne, može spasiti Bernardića od gubitka kandidature. Predsjednik stranke Zoran Milanović očito ne odustaje i sutra će predložiti da stranački vrh u utrku za zagrebačkog gradonačelnika umjesto Bernardića pošalje ministra zdravlja Rajka Ostojića. Iako se Ostojić nije javno izjasnio prihvaća li kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, kao što nije javno podržao ni kandidaturu Davora Bernardića, svoga danas već bivšeg(?) stranačkog prijatelja, preostaje nam zaključiti samo jedno – ministar zdravlja pristao je na ponudu Zorana Milanovića i za manje od šest mjeseci pokušat će gradonačelnika Milana Bandića zaustaviti u njegovu pohodu na peti mandat na čelu Zagreba.

Zanimljivo je da su od Bernardića, osim Rajka Ostojića, "pobjegli" i njegovi dojučerašnji veliki unutarstranački saveznici poput ministara Gordana Marasa, Nevena Mimice i Mihaela Zmajlovića. S njima je Bernardić žestokim lobiranjem, koje je bilo na rubu izbornog inženjeringa, izvojevao veliku pobjedu na posljednjim unutarstranačkim izborima na kojima je taj "klan" osvojio većinu mjesta u Predsjedništvu stranke, ali i tri od četiri potpredsjedničkim mjesta. Elementarna logika kaže da su moguća samo dva ishoda: ili će Davor Bernardić sutra na Predsjedništvu stranke sam odustati od kandidature ili će mu ona biti oduzeta "nasilno". Bilo raspuštanjem kompletnog vodstva zagrebačke organizacije, bilo novim izborima u gradskom odboru SDP-a koji će vjerojatno poslušati glas šefa stranke i svoje ruke dići za kandidaturu Rajka Ostojića.

Friško naručena anketa

Dok će Bernardićevi bivši saveznici Maras, Zmajlović i Mimica sutra na sastanku vrha stranke stati uza šefa stranke Zorana Milanovića, jedini koji bi se mogao usprotiviti volji šefa SDP-a je potpredsjednik stranke i bivši ministar Zlatko Komadina. Doznajemo da bi on Bernardiću mogao stati u obranu pitanjem ima li ikakvih dokaza da bi Rajko Ostojić osvojio više glasova od Davora Bernardića. Isto tako doznajemo da šef stranke već ima pripremljen odgovor – na brzinu napravljenu anketu koja kaže da Ostojić u srazu s Bandićem stoji puno bolje nego Bernardić.

>>Bernardić i Ostojić zbunjeni: Šef ih želi posvaditi i uništiti?

Komentara 32

GA
gavran
22:08 18.12.2012.

kako rajko ostojic, ministar "zdravlja", kome su prije mjesec dana uhvatili 10 posto svih liječnika opce prakse kao "potkupljive", ima vise sanse od Bernardica? Kad imas 10 posto ljudi koje bi ti trebao nadgledati kao korumpirane, pa ti kao njihov sef nisi u najmanju ruku sposoban voditi ljude. A sad bi taj Ostojic morao voditi najveci i glavni hrvatski grad. Glupo! Sve mi se čini da ce Bandic i njegovi voditi grad jos 4 godine..

OS
osica
22:25 18.12.2012.

mladi Bernardić izgorio u žaru svoje borbe - i gotovo. No, bit će da je i " u zdravlju " veselo.

OV
ovrhovršitelj
14:02 19.12.2012.

Interesantno kakve je sve ideje za poboljšanje zdravstvene usluge imao Ostojić prije izbora, a realizacija 0 bodova. Zar Zagrebu uopće treba takav gradonačelnik?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije