Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje

Bandićeve fontane grade se na proljeće, dogodine još tri nove

fontana
arhiva VL
28.02.2012.
u 10:11

Dvije fontane i dva trga zauzet će 16,5 tisuća četvornih metara zelene površine, a sljedeće godine slijedi i druga faza gradnje

Velebne Bandićeve fontane za ukupno 25 milijuna kuna stižu na proljeće, a “svoj” je projekt predstavio jučer javnosti. Osim dvije fontane, na proljeće će se krenuti u prokopavanje pothodnika u Ulici Hrvatske bratske zajednice i gradnju dviju fontana na zelenoj površini između Nacionalne sveučilišne knjižnice i Trnjanske ceste.

Na pitanje zašto se ide u investiciju kada realno gledano postoje i drugi prioriteti u gradu, zagrebački gradonačelnik odgovorio je u svom stilu:

– Moj imenjak Milan Ambruš sagradio je Zrinjevac, a situacija je bila 30 puta gora. Inače, za dušobrižnike sam rekao da treba sve fontane počupati, tako da Zagreb nema ni jednu fontanu. Ne radi se samo o fontanama nego o pješačkoj komunikaciji između dviju korisnih cjelina. Nećemo se svesti samo na asfaltiranje Kozari boka i Kozari puteva – kazao je Bandić koji je nastavio i s planovima za 2013. godinu. Tada bi se, naime, gradilo još dva trga i tri fontane na istome mjestu.

Autorica projekta Helena Paver Njirić smatra da će projektom biti stvorena oaza mira u gradu, a zimi, najavljuje, fontane bi postale klizališta. Površina na kojoj će se graditi spomenuta dva trga i fontane prostirat će se na 16,5 tisuća četvornih metara, a u konačnici je planirano sagraditi ukupno 32 tisuće četvornih metara.

Ključne riječi

Komentara 18

LU
luksa
10:49 28.02.2012.

Lakše je napraviti fontane, spomenike itd. nego dovesti u zagreb jednu tvornicu recimo automobila ili nečeg drugog. Za prvo možeš biti politolog, pravnik, imat ONO i DSZ faks, a za ovo drugo treba imat neko tehničko i tehnološko znanje. Ovih drugih odavno nema. Ubio ih je Šuvar. Sada se čeka da ih dokrajči Jovanović.

DE
detour
11:00 28.02.2012.

gdje je javni natjecaj za te fontane?

BA
Bandit
10:26 28.02.2012.

Toliko gladni ljuci djece zeljni neke sitnice a Bandic lopina se razbacuje parama kao da daje iz svoga djepa a na svakom projektu namjesta svojim ljudima poslove i sebi u djep stavlja velike pare , a narod hmmm samo suti, a narod hmmm samo suti i sve to trpi ,dokle tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije