Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVARSTVO Neće nove radnike zbog krize, ali traže stručnjaka za ulaganja

Bandić zapošljava Kikaševu desnu ruku Ž. Maričića kao savjetnika

16.04.2009.
u 23:05

Iako je kao jednu od mjera u takozvanom antirecesijskom planu naveo da neće biti zapošljavanja, gradonačelnik Milan Bandić raspisao je natječaj kojim traži savjetnika i njegovu tajnicu.

Predvidio zapošljavanja
U Ured gradonačelnika traži se posebni savjetnik za investicije i strana ulaganja izvan ustrojstvenih jedinica i tajnik gradonačelnika izvan ustrojstvenih jedinica. Gradska uprava imala je u planu ove godine zaposliti 183 osobe, ali odustali su zbog štednje.

No, kad je gradonačelnik Bandić govorio da se odustalo, predvidio je da će trebati ljude. Od potpune “blokade” zapošljavanja ogradio se riječima “da će zaposliti jedino visokostručne kadrove koje ne mogu naći u rotaciji unutar Holdinga i Grada”.

Iz pouzdanog izvora bliskog Poglavarstvu i Holdingu doznajemo da se natječajem želi zaposliti Žarko Maričić, čovjek blizak bivšem šefu Holdinga Slobodanu Ljubičiću Kikašu.

Drugi čovjek Holdinga
On je vodio ključne projekte za Grad, a Ljubičićev nasljednik Ivo Čović maknuo ga je iz tvrtke uvođenjem nove sistematizacije. Iako je bio vanjski suradnik, bez odgovornosti, s plaćom od 19.900 kuna mjesečno – što je više od plaće predsjednika uprave – imao je i ured u Holdingu.

Bio je angažiran na sanaciji Jakuševca, ali ga je Kikaš, kao čovjeka od povjerenja, koristio na svim velikim projektima. Maričić je tako vodio projekt gradnje stanova u Sopnici vrijedan oko 1,4 milijarde kuna.

Trebao je voditi i obnovu vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u koju Holding planira uložiti 660 milijuna kn. Vodeći projekte vrijedne gotovo tri milijarde kuna, Maričić je prema moći bio drugi čovjek Holdinga, a bez stvarnih odgovornosti jer mu se ugovor odnosio samo na Jakuševac.


Mesić i Bandić skupa slavili

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić i aktualni gradonačelnik Milan Bandić zajedno su jučer sa Zajednicom udruga branitelja Zagrebačkog holdinga i Zborom braniteljskih udruga proslavili ulazak Hrvatske u NATO. Skupa su se u tramvaju s NATO-ovim obilježjima provozali od remize do Trga bana Jelačića, gdje su građanima dijelili crne majice s logom NATO saveza.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije