Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zašto vi mene mrzite'

Bandićev show u Skupštini: 'Jao ministarstvu u kojem ste radili. To je kao Bog i šeširdžija'

Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/17
04.09.2019.
u 10:59

– Vi brkate ugovor i memorandum. Jeste li svjesni što govorite s ove govornice? Zašto vi mene mrzite? – rekao je Bandić SDP-ovoj Vesni Nađ

U 10 sati počela je sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na čijem su predloženom dnevnom redu četiri točke, uključujući i prijedlog kojim Klub zastupnika lijevog bloka traži od gradonačelnika Milana Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu" tzv. zagrebačkog Manhattana.

Na dnevnom redu je i gradonačelnikov prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za 2020. te zaključak o pristupanju Grada Zagreba udruzi "Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla".

Zlatko Nikolić, zastupnik Radničke fronte, optužio je Bandića za seksistički istup prema novinarki N1 Matei Dominiković, kojoj je gradonačelnik rekao da ga "rajca". Tražio je da Skupština raspravlja o njegovu ponašanju.

Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan
1/17

– Smatramo da su ovakvi istupi neprimjereni instituciji gradonačelnika – rekao je Nikolić koji je Bandićevu ispriku nazvao "takozvanom".

Bandić je u odgovoru pred skupštinom sugerirao da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

– Dame u ovom gradu, Zagrepčanke i Zagrepčani, znaju već 20 godina koliko je gradonačelnik tolerantan. Uzvratit ću tvrdnjom da se to zove mobing nad gradonačelnikom. To je pravo ime. Mobingiranje gradonačelnika, a ne seksizam – rekao je Bandić.

– Ja sam gospodin gradonačelnik i džentlmen – dodao je.

Zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) rekao je da se ovo ljeto može nazvati ljetom gradonačelnikovih havarija – pucanje cijevi zbog čega su građani ostajali bez vode, požari u reciklažnim dvorištima, mostovi koje su urušavaju, Ljeto na Savi koje ima manje posjetitelja od Tomaševićeva kluba... Rekao je i da je naknadno mijenjan GUP zbog dogovora s investitorima ispod žita.

– Kada ćete dati ostavku i prestati raditi štetu ovom gradu i prestati narušavati kvalitetu života ljudi koji žive u ovom gradu? – pitao je Tomašević Bandića, koji je došao odgovoriti nasmijan.

– U prethodnom sam pitanju odgovorio kolegi Tomaševiću, da oni mene toliko vole da mene trnu zubi, a oni to ne osjećaju. Čestitam – odgovorio je Bandić, no Tomašević nije bio zadovoljan odgovorom. Rekao je da je Bandić memorandum potpisao bez ikakve suglasnosti Skupštine.

– Još ako iziđete dva puta, ja ću dati ostavku – odgovorio je Bandić, što je dočekano smijehom.

SDP-ov Matej Mišić pitao je dokad će grad grcati u smeću i kada će Čistoća početi odgovorno raditi svoj posao. Bandić je rekao da će dati pisani odgovor.

Vesna Nađ (SDP) pitala je je li verzija memoranduma objavljena u medijima konačna jer je ispravljano na nekoliko mjesta i to ne samo tekstualno, nego i u brojevima članaka.

– Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko. Ponovit ću da čuje zastupnica. Jeste li vi ikad potpisali ijedan memorandum o razumijevanju? Deset godina orao sam s djedom, a u Suhopolju osvojio sam titulu prvaka u oranju, ali mi ne bi palo na pamet da u Suhopolju uzmem plug da nisam s djedom orao deset godina. Da ste ikad potpisali i vidjeli memorandum, ne biste radili cirkus deset dana od toga – rekao je Bandić.

– Nema drugog memoranduma, samo taj. Postoji drugi u nečijim glavama. Neka vas veseli, zabavljajte se time, jer nemate drugog posla – dodao je.

Vesna Nađ rekla je da je ovo vrijeđanje.

– Jao našem ministarstvu branitelja u kojem ste radili. Niste slučajno izgubili izbore kad ste tamo bili čimbenik. Vi brkate ugovor i memorandum. To je kao Bog i šeširdžija. A pravnica... Jeste li svjesni što govorite s ove govornice? – pitao je Bandić, dodajući da ugovor obavezuje, a memorandum ne.

– Vi brkate kruške i jabuke, zašto vi mene mrzite? Jesam li ja vama napravio nešto loše? – rekao je Bandić.

VIDEO Bandić otkrio kada će biti gotovi radovi na remetinečkom rotoru:

Komentara 82

SM
san.martino
12:26 04.09.2019.

Hrvatska ce procvijetati kad s politicke scene nestanu likovi poput banditica!

TH
thu
12:21 04.09.2019.

Bosanskohercegovačka M A F I J A vlada Zagrebom...

DU
Deleted user
11:43 04.09.2019.

Gradonačelnik bez vizije i orijentacije. Isključivo su posrijedi privatni interesi. Ono što bi u uređenom svijetu bila sapunica kod nas je realnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije