Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborna kampanja

Bandić pojeftinjuje parkiranje, cijene sata niže do 25 posto

bandić
Davor Puklavec/PIXSELL
11.10.2012.
u 08:49

Jeftinije parkiranje gradonačelnik je donio i za vrijeme predsjedničkih izbora. Prijašnjih godina dijelio je ključeve stanova i gradio boćališta po gradu

Do kraja godine gradonačelnik Milan Bandić snizit će cijene parkiranja u gradu, a bit će 20 do 25 posto niže.

Jeftinije i komunalije

Nova cijena parkiranja tako će u prvoj zoni umjesto deset kuna za sat vremena iznositi osam, u drugoj zoni ona će s pet pasti na četiri kune, dok će u trećoj zoni cijena sata ostati dvije kune. Identičan potez gradonačelnik je učinio i u siječnju 2010. godine, nekoliko dana prije predsjedničkih izbora pa nas, sudeći prema sadašnjim potezima, sličan predizborni scenarij očekuje i ovaj put. Tijekom prijašnjih izbornih utakmica otvarao je ceste, dodjeljivao gradske socijalne stanove, gradio igrališta... Posebnu pozornost na prošlim lokalnim izborima posvetio je gradnji boćališta u svakom kvartu, za što su iz gradske blagajne potrošeni milijuni kuna.

Ove godine gradonačelnik je već predložio niže cijene najma obrtnicima i udrugama i do 50 posto za korištenje gradskih prostora, najavio je sniženje cijena nekih komunalnih usluga, a svom silom založio se i protiv poskupljenja grijanja. Ipak, za sada je najveću pažnju posvetio parkiranju. Podsjetimo, osim najave novih cijena, prije nekoliko dana Bandić je Zagrepčanima ukinuo naplatu na parkiralištu Paromlin pa čak 500 vozača sada svoje automobile može besplatno parkirati u samom centru grada. No ni tu nije kraj. Najavio je da planira urediti još nekoliko sličnih, velikih parkirališta u neposrednom centru kako bi građani imali mogućnost besplatno parkirati vozila i ne ulaziti njima u centar. Ovih dana uređuje se i veće parkiralište u Mihanovićevoj ulici, na mjestu oronulih baraka Crvenog križa, i postoji velika mogućnost da će i ono biti besplatno.

Racionalni potezi

Svim tim potezima Bandić ide na financijsku štetu Zagrebparkinga, a time i Holdinga, iz kojih uopće nema reakcija pa ih stoga gotovo svakodnevno dočekuju već "skuhani" potezi. Tako direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta još nema informacije o novim cijenama parkiranja, ali ni ozbiljnog komentara o gubitku 500 parkirališnih  mjesta za naplatu. Uza sve to, Bandić im spočitava i praznu garažu Tuškanac jer su Vlada i Sabor otkazali zakup po 70-ak mjesta pa sam nudi novo rješenje. Tako će parkirališna mjesta u garaži po povlaštenoj cijeni najvjerojatnije ponuditi zaposlenicima javnih institucija s Gornjega grada. Mjesečna karta ondje sada stoji tisuću, a Grad će je ponuditi za 400-500 kuna.

– Gradonačelnik traži načine da poboljša parkiranje u gradu, ali nije riječ o predizbornim nego o racionalnim potezima – kazali su u nadležnom uredu.

Komentara 11

OB
obee
10:26 11.10.2012.

izbori bi trebali biti svake druge godine.. mozda cak svake godine.. da se te cijene i odrzavaju

CH
chypsa
10:28 11.10.2012.

Zbogom, Banditu....

TO
Tot
09:44 11.10.2012.

malo je to da bi mu dao glas, neka snizi za 50% što je realna cijena za parking i onda ću razmislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije