Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se traženi

Bandić: Ne dam ostavku i neću podleći jogurt-revoluciji

varšavska, bandić, skupština, zagreb (1)
Pixsell
20.07.2010.
u 13:36

Gradonačelnik je rekao da se ne smatra nimalo odgovornim za slučaj Varšavska jer je samo provodio odluke koje je donijela Gradska skupština i to zato što je on legalist

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je okupljenim novinarima da ne misli danas održati govor u Gradskoj skupštini i da se uopće ne smatra nimalo odgovornim za slučaj Varšavska jer je, kako kaže, samo provodio odluke koje je donijela Gradska skupština i to zato što je on legalist.

Prosvjednike je optužio da oni ne prosvjeduju zbog brige o Varšavskoj, već da se pod okriljem javnog interesa zapravo bave politikom.

– Neću podleći jogurt-revoluciji i svojim dojučerašnjim suparnicima koji traže moju smjenu! To su isti oni koji su lani u travnju prosvjedovali ispred Poglavarstva predvođeni mojim protukandidatima na lokalnim izborima Josipom Kregarom i Velimirom Srićom – rekao je Bandić optužujući Zelenu akciju i Pravo na grad za politički angažman u korist Josipa Kregara.

>>Holy: Varšavska je iz pozicije Skupštine izgubljena bitka

Na naše pitanje zašto se do danas skrivao i od građana i od novinara, rekao je da djela govore više od riječi. Jeste li vi zapravo kukavica, pitali smo ga, na što je on rekao:
–  Bravo!

Ne može zaustaviti gradnju

Kako je više puta ponovio da ne može zaustaviti radove u Varšavskoj jer on samo provodi ono što je Skupština izglasala, pitali smo ga zašto su onda građani bijesni na njega.

– Zato što nisu pobijedili oni koji provode jogurt-revoluciju – odgovorio je gradonačelnik.

Tko onda može zaustaviti izgradnju, pitali smo.

– Ne znam, ja ne mogu, a na pitanje što bi bilo da mogu, bih li zaustavio gradnju, samo ću reći da ne odgovaram na pitanja "ki bi, da bi".

Moj je jedini krimen što sam izabran

Nakon što je Skupština izglasala zaključke u kojima se između ostalog od gradonačelnika Bandića traži da podnese ostavku, zastupnicima se obratio i sam gradonačelnik.

– Prihvatit ću svaku odluku Skupštine kao i svaku točku zaključka koja je sukladna ovlastima gradonačelnika. Ja sam lani u travnju slušao isto. Očito je moj jedini krimen to što sam izabran. Oni koji su me izabrali, smijenit će me ili potvrditi. Nisam se rodio niti ću umrijeti kao gradonačelnik – zaključio je Bandić.

Komentara 71

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
14:22 20.07.2010.

Nadam se da je drugarici Dropulić i kamenku Bandiću otkucao biološki sat i da će kolegice Kosor, institucije konačno počet delat svoj posel.

BO
bosanskibiciklista
15:17 20.07.2010.

Dragi moji stanovnici Zagreba. Zao mi je sto ste tako podijeljeni i sva ova situacija oko prodaje svega sto je zajednocko pojedincima, samo me podsjeca od koga nasi nacelnici i gradonacelnici u Bosni uce. Pitam se samo sta vam/nam se treba desiti da kazemo, dosta je i ne moze ovako vise??? Nazivati ljude koji trose svoju mladost, nerve, vrijeme, svoj novac i sl da bi branili drustvene interese, da su rulja u vijetnamkama, nije posteno. Svi koji imate slican stav prema ljudima kao sto ima Bandic i slicni likovi onda vjerujem da vam taj nacin vladavine donosi dobro. Onda je posteno da svi ti vijetnamci se bune i koji ih je vecina i mnogo ih je, i da kazu sta misle, pa ih stoga pustite, a vi se ne bojte. Pustite bilo koje politicke opcije i posmatrajte to kao prakticna osoba, sta vi imate od tog poslovnog centra, a sta gubite? Ako ne gubite nista onda onda se zapitajte sta je za vas grad Zagreb? Razvoj i izgradnja DA ali ne bilo koja i na bilo koji nacin. Ako vam toliko ne smeta, onda vam zelim da u narednom periodu uz vas stan ilikucu neki tajkun izgradi poslovni centar i da vam betonira svaki pedalj trave i da srusi svako stablo oko vaseg doma i da vam zakloni sunce i mijesec, a onda se nemojte buniti. Kako ja uvijek kazem u sali i zbilji, da bogda nam (u ovom slucaju i vam) bilo sto prije sto gore, da vidimo da li ce obican covjek da se digne. Zar va stvarno ne smeta da sve vise ljudi je siromasno i u kreditima da bi zivio jadan svoj zivot, dok pojedinci se bogate bezobrazno??? Ovde u Bosni imamo dosta primjera, i vidim da situacija nije mnogo drugacija ni kod vas, samo sto vasi politicari i tajkuni imaju fine bijele rukavice i tanke kondome, pa ga manje osjetite kada vam udje (izvinite na ovome morao sam da odacaram malo). Neka vam/nam je sa srecom sa svima vama koji kriticki ne razmisljate.

SN
snovak45
15:33 20.07.2010.

Hajde da izglasamo u \"regionu\": Bandića za gradonačelnika Beeoograda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije