Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada zagreba

Bandić: Nikad se nisam osjećao jadnijim, ako treba, dat ću ostavku

milan bandić
Daniel Kasap/PIXSELL
12.10.2012.
u 15:05

Gradom upravljam 13 godina i nisam se nikada osjećao tužnijim, jadnijim i blesavijim i, ako treba, ja sam spreman dati ostavku samo da se s ovim prestane – kazao je Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić ponudio je ostavku ako Ministarstvo financija realizira svoj naum, odnosno u ponedjeljak blokira Grad Zagreb zbog duga od 337 milijuna kuna. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj zbog spora koji vodi s ministrom Slavkom Linićem.

– Već 13 godina upravljam gradom i nisam se nikada osjećao tužnijim, jadnijim i blesavijim. Ovdje je riječ o pravnom, financijskom i moralnom nasilju na mene i moje suradnike i, ako treba, ja sam spreman dati ostavku samo da se s ovim prestane – kazao je Bandić.

Kako tvrdi pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić, ne postoji nikakav pravni temelj ni uporište zbog kojega bi grad trebao državi platiti spomenutu svotu.

– Ne mogu uvjeriti te ljude u neispravnost tumačenja zakona. Ne postoje nikakvi pravni temelji da se rješenje ministarstva izvrši i apeliram da svoju odluku odgode – kazao je Kojić.

Ako država sjedne na gradski račun, bit će upitno puno toga, a već su stigla i prva pisma rejting kuća i banaka.

– Upleteni smo u međunarodni sustav financija. Agencije i banke već nam šalju pisma i traže odgovor što se to događa u gradu – upozorio je Kojić.

Komentara 89

TW
Tex_Willer
15:25 12.10.2012.

Odi Milane! Odi... Molimo te

Avatar Idler 3
Idler 3
15:27 12.10.2012.

Prihvaća se - jednoglasno >;-))

LI
LILLIT
15:14 12.10.2012.

Bandic bi dal ostavku?... Nebi !!!!! U jednom je drustvu rekao " bogat sam, mocan sam, i nitko mi nista nemoze!!! Uzalud se nadate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije