Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorane

Bandić Horvatinčiću za 12 milijuna kuna predaje javni interes

\'29.03.2011., Zagreb - Tomislav Horvatincic vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta Cvjetni prolaz. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
07.07.2011.
u 19:21

Dozvola za gradnju rampe izdana je na temelju javnog interesa koji se ne gubi, tvrdi Horvatinčić, jer obnavljaju pročelja

Nakon što je Varšavska probijena za ulaz u garažu “Cvjetnog” na temelju javnog interesa, isti taj interes Grad planira predati Tomislavu Horvatinčiću za 12 milijuna kuna. Toliko je stajala gradnja rampe koju je umjesto Grada platila Hoto grupa, a taj bi iznos trebao vratiti jer je gradnja cesta dužnost grada. No, Horvatinčić se odrekao 12 milijuna kuna u zamjenu za ukidanje javnog interesa za dvije dvorane predviđene za javne i kulturne sadržaje i njihovoj prenamjeni u poslovne prostore.

Grad nema novca

Gradonačelnik Milan Bandić pogodio se s Horvatinčićem, no ne može ništa potpisati bez potvrde Skupštine kojoj će dokument poslati u rujnu. Zastupnike, od kojih su se mnogi protivili gradnji u Varšavskoj i sudjelovali u prosvjedima, želi pridobiti obećanjem da će novcem obnoviti Palaču Jelačić (Muzej grada Zagreba) i Kino Kalnik. Palaču bi sanirali i u podzemlju izgradili depo za umjetnine od oko 800 metara četvornih, a Kino Kalnik bi pretvorili u plesni centar jer na Črnomercu nema prostora za javnu kulturu. Ova je odluka donesena, kaže Ivica Lovrić, pročelnik za kulturu, jer je Horvatinčić u nekoliko navrata raspisao natječaj za najam tih dvorana no nitko se nije javio. Ponudio ih je gradu, no Grad nema novca niti interesa jer se na tom području nalaze mnogi javno-kulturni objekti. Horvatinčić ima nešto drukčiju verziju.

Zaposlit će se 70 ljudi

– Grad nema novca i ne može ih uzeti u najam. Prostore smo već iznajmili, za knjižaru i još nešto. Bit će jazza, književnih večeri,... Zaposlit će se 70 ljudi – rekao je i dodao da javni interes, na temelju kojeg su izdane dozvole, nije u pitanju jer će obnoviti fasade bloka. Teodor Celakoski iz Prava na grad, koji je sa Zelenom akcijom organizirao prosvjede zbog ukidanja pješačke zone u Varšavskoj, kaže da su situaciju predvidjeli te su zbog toga i prosvjedovali.

– Od jadnog javnog interesa nije ostalo ništa – ni prolaza, ni fasada ni dvorana. Grad to nije ni trebao platiti jer ima s Hotom nezakonit ugovor koji razmatra Državno odvjetništvo – rekao je.

Komentara 67

DI
dionicio
19:48 07.07.2011.

jedva čekam da bandić uđe u sabor pa da za svoj džep proda, recimo, međimurje mađarima ili slavoniju srbima ili istru talijanima tvrdeći da je to u nacionalnom i javnom interesu. ova država mora propasti radi takvih gnjida i nižih oblika života, a mi smo mislili da su najveći neprijatelji bili srbi kada su razarali hrvatsku. kad bi izračunali svu štetu načinjenu od srba i onu koju su napravili samo bandić i sanader mislim da bi bilo sasvim jasno tko je neprijatelj ovog naroda i tko zaslužuje ne doživotni zatvor, nego oduzeti im svu imovinu do 7 kojjena familije, a njih dvojicu jednostavno ***********kao veleizdajnike, što i jesu.

OB
-obrisani-
19:50 07.07.2011.

Sramota da se nekim ljudima ni ne pokušava stati na kraj. Već 10 godina svako malo izbijaju afere u kojima su jedni te isti glavni akteri i nikom ništa. Dokad će Bandić nesmetano omogučavati svojim kumovima nezakoniti bogačenje nauštrb javnog interesa?

ZM
zmaj5
19:45 07.07.2011.

Kad tad će koliko god se Horvatinčić trudio prikazati kao čovjek kojemu je stalo do uređenja štakornjaka i obnovljenog Cvijetnog završiti u prugastom.Samo jedan iz ekipe Hypo.O Bandiću se više ne ispalti trošiti tintu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije