Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O problemima grada

Bandić: Grafiti su najveći problem grada Zagreba; to je moj poraz

grafiti u Novom Zagrebu (1)
Igor Kralj/PIXSELL
04.09.2012.
u 08:01

Instalirali smo 240 kamera, a vjerujem da ćemo uz pomoć komunalnih redara i tome doskočiti, najavio je zagrebački gradonačelnik

Najveći problem Zagreba su grafiti, ustvrdio je jutros zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući na Anteni Zagreb, naglašavajući da je hrvatska metropola šesti grad u svijetu po uređenosti, a zaustavljanjem "urbane gerile" kazao je, dogurali bi znatno više. Neuspjeh borbe s grafitima Bandić je nazvao svojim porazom.

− Nismo se uspjeli obračunati s grafitima, oštećuju se fasade, a najdraže su im one koje su nove, dijagnosticirao je prvi čovjek Zagreba. Istaknuo je i kako je na potezu od Branimirove ulice do Remetinca bilo postavljeno i nekoliko panoa za ispisivanje grafita, ali koje su u velikom luku grafiteri zaobišli i vratili se poznatoj uličnoj tradiciji.

− Instalirali smo 240 kamera u gradu, a vjerujem da ćemo uz pomoć komunalnih redara i tome doskočiti, najavio je zagrebački gradonačelnik u jutarnjem radio-showu.

Ujedno je poručio kako pred hrvatskom metropolom leži povijesni infrastrukturni projekt - spajanje Branimirove ulice, o čemu, naglasio je, sanja godinama.

− U sljedećim tjednima krenut ćemo u završnu fazu, preostalih 300 metara proboja te vjerujem da ćemo projekt koji Zagreb nikada nije imao, dovesti pred ostvarenje, pojasnio je.

Jakuševec će se riješiti zavlada li razum na obje strane

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se i na (de)blokadu Jakuševca, kao i aktualna zbivanja koja su od 22. kolovoza poprilično unijela nemir u Zagreb zbog problema odvoza smeća na odlagalište koje od kraja 2010. godine nema uporabnu dozvolu, kao i o neisplati eko-renti stanovnicima okolnih naselja, koji su zatražili svojevrsna obeštećenja za život uz smeće, uz ostalo i legalizaciju ilegalno sagrađenih tamošnjih objekata

− 8 milijuna kubnih metara zbrinuto je u 50 godina na Jakuševcu, a u trinaestoj godini, od kada sam na čelu grada, napravili smo najmoderniju sanaciju, ekološku rentu smo isplaćivali do ove godine, do zatvaranja 2018. godine također ćemo naći zakonski okvir da se to nastavi, uvjeravao je gradonačelnik ističući kako se i u sljedećim godinama mirno može voziti smeće na odlagalište.

Podsjetio je kako je žiteljima digao standard življenja u naselju te zamolio za strpljenje dok se ne nađe obostrano prihvatljivo rješenje.

− Jakuševec neće riješiti nikakve afere dok ne zavlada razum na obje strane, prognozirao je.

Od komunalnih novosti, Bandić je najavio uvođenje bežičnog interneta diljem Zagreba.

− Naselje Jelkovec Sopnica pod bežičnim je internetom, a sigurno će se isto dogoditi i u ostalim gradskim naseljima, prije svega u središtu grada, najavio je gradonačelnik.

Komentara 32

MA
malicki
08:37 04.09.2012.

wasted management

JA
james49
09:06 04.09.2012.

Da danas zabije prvu lopatu za spalionicu smeća, nemre ju pustit u pogon prije kraja 2014.

DO
doktorica
08:24 04.09.2012.

Podsjetio je kako je žiteljima digao standard življenja u naselju,......a uzgajaju svinje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije