Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvart trkalište

Auti divljaju cestom, a djeca 
do škole nemaju kuda hodati

remetinečki gaj
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
15.02.2013.
u 10:00

Stanovnici Remetinečkog gaja zalažu se za uspornike na cesti i produženje nogostupa, no iz Grada ne odgovaraju

Već smo više puta upozoravali Grad na tu cestu, predlagali kako riješiti izlijetanje auta, no dok ne bude poginulih, neće se ništa poduzeti, govore stanari Remetinečkog gaja, nekad mirnog naselja, koje je spajanjem Remetinečke ceste s Jadranskom avenijom, kažu, postalo trkalište, kojim divljaju vozači.

Prelazak na “divlje”

Stanari su formirali i udrugu Remka, kako bi bolje komunicirali s mjerodavnima, ali, priča predsjednik Mladen Plazibat, svaki upit rezultira slanjem od vrata do vrata.

– Kako bi se smanjio broj nesreća, predlagali smo da se na cestu dugu stotinjak metara postave barem dva uspornika – kazao je Plazibat, a njegov susjed Mirko Letica kaže da im je zvuk cviljenja guma pri kočenju svakodnevica.

– Na jednom dijelu nema nogostupa pa ljudi prelaze preko četiri traka “na divlje” na drugu stranu do ambulante, općine, ljekarne... Ponekad trče i na autobus. Ako putnici iz autobusa i prošeću do zebre, ispred stanice, vozači ih od busa ne vide. Cestu prelaze i učenici do škole u Savskom gaju – kazao je Letica.

Tamo gdje pješaci i mogu proći, uza zgradu, ljeti je to gotovo nemoguće zbog kafića i njihovih terasa.

– Problem brzine, ali i nedostatka nogostupa riješili bi da umjesto četiri traka u funkciju stave dvije, a od dviju krajnjih naprave nogostup na tom dijelu i parkirališna mjesta – smatra Plazibat te dodaje da je, otkako je otvorena Arena Zagreb, za koncerta ili utakmica nemoguće naći parkirališno mjesto. Otvaranje Arena Centra pomoglo je jer se otvorilo i tri tisuće mjesta, ali i dalje se za većih zbivanja zna kružiti i po jedan sat.

U kvartu se parkiraju i stanovnici okolnih mjesta, koji na posao putuju vlakom jer je blizu stanica.

Prvo prometna studija

– Sve bi se riješilo velikim parkiralištem kod zatvora. Taj je prijedlog poslan u Grad, ali uzalud – žali se Plazibat. Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za promet Mijo Bezer kaže da odgovaraju građanima na prijedloge i upite te da nije upoznat s ovim slučajem, a pročelnik Davor Jelavić dodao je kako bi da se dva traka zatvore bila obvezna prvo studija prometne policije, a tek onda intervencija Grada.

>>Ulica smrti: Vozači jure kao Mad Maxovi, nema prometnih znakova

Komentara 4

CK
cuger koji sjedi
11:10 15.02.2013.

ma dosta je više tih uspornika s kojima si uništavaš auto... bravo za ove šta ih više ne postavljaju, jer em što uništavaju aute, i zagađuju jer svaki put se morakoćit i ubrzavat.. jedino rješenje je s vremena na vrijemee postavit policiju da znaju da moraju usprit kada ih ćopi murja, drugi put će pazit.

Avatar javorko
javorko
11:12 15.02.2013.

decki sa slike pa di vi zivite,kome se zalite,nakon 20 godina niste jos shvatili tko je zag holding?Prvo kad ih nazovete u vezi bilo kakvog problema,trebat ce vas 2 sata da vas skuze,drugo..oni su uvijek u nekoj guzvi a rezlutati se vide bas na slucaju kaao vas..trece oni nemaju pojma o nicemu,ali doslovno nemaju pojma,promet je za njih kvantna fizika,i zadnje,,,njima se ne radi nista,sigurno psuje u sebi sve svece sta ste ih upce nazvali..a vi decki dalje samo zaokruzujte bandica,možda vam se posreci za 50 godina da rijesite taj komun,problem

GM
gmit
12:27 15.02.2013.

plus, treba spomenuti da se plocnik nalazi 3 metra s lijeve strane ova dva akademika sa slike, plocnik se nalazi i na drugoj strani ceste, te postoje dva semafora za prelaz preko ceste u cca 100m koji sasvim normalno funkcioniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije