Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rock mjuzikl

Antigona ProckKletstvo Roda

antigona
PR foto
01.04.2013.
u 19:44

Poznati hrvatski rock-glazbenici u suradnji s mladim amaterima u jednom od prvih hrvatskih rock-mjuzikala

Antigona-Prockletstvo Roda, jedan od prvih hrvatskih rock-mjuzikala, koji je nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar uz suradnju Teatra na Trešnjevci (Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1) gdje će biti i premijerno izveden 4. travnja 2013. u 20 sati. Tragedija o Antigoni dobro je poznata mnogima, ako nikako, onda iz obavezne lektirne zbirke, a sa sigurnošću se može reći i da je srednjoškolskoj populaciji nedovoljno razumljiva. Jedan od glavnih ciljeva Medley Teatra je osuvremenjivanje i, prvenstveno mladima, približavanje djela svjetske i nacionalne književne baštine glazbeno-scenskim djelima. Ono iza čega Medley stoji potpuno je nov pristup glazbi, koja, ne podilazeći nikome, objedinjuje brojne stilove. U njoj su elementi klasike, rocka, modalne tonske građe, zborsko pjevanje, te stari grčki napjevi.

Namjera je bila napraviti djelo za uši, oči i dušu. Važno je napomenuti da je ovaj projekt nastao u suradnji brojnih amatera i profesionalaca, kako izvođača tako i popratnih struka. Autorski tim čine: Ivana Matas Zorica – adaptacija književnoga teksta i tekstovi za songove, Marijana Matešić Jerković – redateljica, dramaturginja predstave i vokalni pedagog, te Trpimir Jerković – autor glazbe (Gibonni, Boris Novković i dr.). Nositelji glavnih uloga mladi su amateri koje su podržali i renomirani glazbenici hrvatske rock-scene: u ulozi Kreonta - Taher Sanuri (natjecatelj talent showa \'\'Hrvatska traži zvijezdu\'\'), Toni Lović - gitara (Zabranjeno pušenje), Berislav Blažević-Bero - klavijature ( Parni valjak), Romeo Krželj - bas (Crvena jabuka, Massimo), Robert Boldižar – violina (Zabranjeno pušenje), Nenad Borić – bubanj (Crno perje), Mario Vincek – el. i acc. gitara (Maja Blagdan).

Uz premijeru, ostale predstave su predviđene za 16. 17. i 23. travnja s početkom u 20 sati. Karte za premijeru mogu se kupiti na blagajni Teatra na Trešnjevci, a za ostale predstave i u Dallas Music Shopu te u knjižari Rockmark, po cijeni od 70 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije