Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VARŠAVSKA

Aktivisti privremeno prekinuli blokadu Varšavske ulice

varsavska (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/8
18.06.2010.
u 16:04

Tomo Horvatinčić demantirao je optužbe da je kredit Hypo banke sumnjiv kazavši da je jamčio i osobnom imovinom od 30 milijuna eura.

Aktivisti su danas privremeno prekinuli blokadu u Varšavskoj ulici. Razlog tome je priopćenje DORH-a - prva službena potvrda da u projektu Cvjetno ima nepravilnosti.

Stručni tim Ministarstva kulture zaključio je da je gradski Zavod za zaštitu spomenika prihvatio dva amandmana Grada Zagreba po kojima je dopuštena gradnja rampe i povećana izgradnja unutar bloka što je u suprotnosti s konzervatorskom podlogom. Upravo na temelju toga, tvrde prosvjednici, izmijenjen je GUP. S obzirom na to da je, kažu aktivisti, bivša pročelnica spomenutog zavoda D. Kažimir potpisala nezakonitu suglasnost, traže njenu kaznenu odgovornost.

Od Gradske skupštine aktivisti zahtijevaju da dvije izmjene GUP-a stave izvan snage, a od Grada da obustavi lokacijsku dozvolu za rampu. Od sada će sve snage uprijeti prema nadležnim institucijama da obave svoj dio posla. Ako investitor počne kopati u Varšavskoj, prijete blokadom svih radova na projektu.

- Ove nezakonitosti samo su dokaz da mi štitimo pravnu državu, a ne investitor - kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, dodajući da je ovo samo vrh sante leda te da neće stati dok se ne utvrde svi odgovorni.  

Tomo Horvatinčić demantirao je optužbe da je za kredit Hypo banke jamčio hipotekom na zgradi s četiri plombe. Tvrdi da je zajam osigurao osobnom imovinom od 30 milijuna eura, zgradom Kina Zagreb i hipotekom na nekretninama u bloku.

Komentara 24

ST
standup
16:36 18.06.2010.

aj,..kako je mladima dosadno u Zagabriji,...ili greju na cajke ili na pobune-akcije...\"bez lopate...\"..-:))

ST
standup
17:58 18.06.2010.

..izgleda da je Bandic´...\"zaveza kesu- $$\" Esdipiju..., a Karitas ne daruje i posluzúje na ulici...\"nimaju dozvolu\"....-:))

Avatar Kairosa
Kairosa
23:11 19.06.2010.

Pa Tomo je imao rak kostiju.To baš nije previše izlječivo kolko znam.A inače sam čula da kod posjeta gradilištu počasti sve odreda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije