Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Aktivisti blokirali skupštinu, traže zaustavljanje radova na Cvjetnom

prosvjed zagrebačka skupština
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/17
13.07.2010.
u 09:11

Celakoski je dodao da je SDP u Zagrebu posljednjih pet godina vlada jednako kao i HDZ 20 godina ovom državom.

Nezadovoljni, kako kažu, vlašću SDP-a u Zagrebu, 40-ak aktivista Zelene akcije i Prava na grad doslovno su legli na pločnik ispred ulaza u Gradsku skupštinu. Tek rijetki hrabri zastupnici probijali su se kroz tijela aktivista praćeni uzvicima "Auu, boli me!". Većina je na sjednicu Gradske skupštine ušla na stražnja vrata. Na konferenciji za novinare tražili su od Gradske skupštine da povuče dva poteza.

- DORH je našao nezakonitosti, a Skupština nije donijela nijedan zaključak da zaustavi radove. Grad je sam sebi izdao lokacijsku dozvolu i ne možemo prihvatiti činjenicu da skupština ne može ništa učiniti. Tražimo da se osnuje istražno povjerenstvo za malverzacije na Cvjetnom te da se nakon toga podignu kaznene prijave. Također, tražimo da tvrtke unutar Holdinga ne sudjeluju u početku radova - poručili su Tomislav Tomašević iz Zelene akcije i Teodor Celakoski iz Prava na grad.

Najavili su i daljnje prosvjede jer su primijetili da USKOK i DORH rade samo ako prosvjeduju, što smatraju tužnim. Najavili su i kaznene prijave protiv odgovornih ljudi, ponajprije protiv Doris Kažimir, bivše pročelnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture koja je dopustila da se izda lokacijska dozvola iako projekt nije bio u skladu s konzervatorskom podlogom. 

Celakoski je objasnio zašto su se odlučili za ovu vrstu prosvjeda:

- Oni gaze javni interes, interes građana! Nisu napravili ništa konkretno, samo nešto preporučuju - rekao je Celakoski nezadovoljan načinom na koji zastupnici Gradske skupštine, predvođeni SDP-om, upravljaju stanjem oko Varšavske.

Celakoski je dodao da je SDP u Zagrebu posljednjih pet godina vlada jednako kao i HDZ 20 godina ovom državom.

Komentara 43

IZ
Izabella123
13:58 13.07.2010.

@Culturemashine, oni ne znaju kulturno!

VZ
veki_zg
12:41 13.07.2010.

treba uzet 20 deka polija i doc i gadjat !

Avatar bakunjin
bakunjin
11:41 13.07.2010.

tetak pa ne bi to bilo loše. tako bi građani-aktivisti mogli zorno pokazati propisno odjevenim zastupnicima da su ih, osim što gaze njihova prava, ogolili do kože. Samo se bojim da bi promočurni zastupnici to ne bi pročitali kao npr.. \"Istina je lijepa! Zastupnici na putu do istine! ili sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije