Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija čišćenja ureda

Glasačke kutije iz Jugoslavije bačene u kanal Sava – Odra

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
30.03.2018.
u 10:45

Vjerojatno su se, kaže Davor Tomaško, vijećnik MO-a Blato, nalazile u nekom uredu ili ministarstvu, pa su izbačene tijekom adaptacije

Približno 300 glasačkih kutija još iz bivše Jugoslavije već tjednima stoji u oteretnom kanalu Sava – Odra u blizini Lučkog. Da su to ostaci nekih prošlih vremena, vidi se po grbu koji stoji na crvenim kutijama, a na gomilu smeća upozorio je Davor Tomaško, vijećnik MO-a Blato, u čijem kvartu, kaže, postoji još divljih deponija.

– Pretpostaviti je da su se nalazile u nekom uredu za upravu ili ministarstvu, pa su tijekom adaptacije zajedno s građevinskom šutom i starom stolarijom završile na spomenutoj lokaciji – kaže Davor Tomaško.

On nije jedini koji je glasačke kutije primijetio. Fotografije su završile i na Facebook stranici “I to je Zagreb”, pa su se mnogi zainteresirali za kutije, ponudivši i platiti za njih.

1/10

– Trebalo bi uzeti i prodati kolekcionarima bez obzira na to što su grbovi malo oštećeni – komentirali su korisnici društvene mreže. O problemu divljih deponija u Blatu vijećnici mjesnog odbora već su upozoravali Čistoću, Ministarstvo zaštite okoliša, Ured za prostorno uređenje. – Dok se službe dogovaraju tko će i što poduzeti, nove količine otpada neometano se dovoze na različite lokacije – kaže Tomaško. 

Komentara 104

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
10:53 30.03.2018.

Cuvali su jer su mislili da ce se vratiti JUGOSLAVIJA nakon 30 godina kad su shvatili da nista od toga poceli su umirat od tuge i bacat otadjbinu

SX
sudbina x
11:01 30.03.2018.

Onaj tko je to napravio je pogriješio jer smećem zagađuje rijeku...Smeće treba ići na smetište...

ZL
zlocinackaplatforma112
10:36 30.03.2018.

Kutije je drug bero dao ukloniti s iblerovog trga, poradi toga je došao u sukob s nekim drugovima iz stranke, sa svima iz stranke glas, s drugom krešom blaupunktom i sa drugovima iz ids-a. Bero nedaj se...uništi svoje drugove, budi konačno bar nekomu koristan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije