Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa HČSP-a

91% Zagrepčana ne zna tko im je predsjednik gradske četvrti

zagreb
Patrik Macek/Pixsell
12.10.2012.
u 14:22

Ovo neznanje nije bezazlena stvar jer prosječna zagrebačka gradska četvrt ima 50-ak tisuća stanovnika i višemilijunski godišnji proračun, smatraju u HČSP-u.

Anketa Hrvatske čiste stranke prava koja je provedena na području tri gradske četvrti – Stenjevec, Podsused-Vrapče i Trešnjevka te obuhvatila 683 ispitanika pokazala je da 91,4% sudionika ove ankete nije znalo tko im je predsjednik gradske četvrti.

Čak 88, 6 posto ispitanih nije znalo ni točno ime gradske četvrti u kojoj žive.

Hrvatska čista stranka prava provela je anketu u Zagrebu kako bi na terenu uoči predstojećih lokalnih izbora provjerila znanje Zagrepčana vezano uz mjesnu samoupravu.

– Ovo neznanje nije bezazlena stvar jer prosječna zagrebačka gradska četvrt ima 50-ak tisuća stanovnika i višemilijunski godišnji proračun. Gradske četvrti gotovo da možemo usporediti s manjim hrvatskim županijama – objasnili su razloge svoga istraživanja iz Hrvatske čiste stranke prava.

Poručuju i da su ovi podaci rezultat dosadašnjeg načina rada gradskih četvrti i gradske uprave općenito.

– Gradske četvrti pretvorile su se u mistične organizacije koje su svrhu postojanja pronašle u sebi samima. Zaposlenici gradskih četvrti godinama muzu gradski proračun i to pod krinkom da predstavljaju narod, a taj narod za njih uopće ne zna. Rezultati ove ankete ne pokazuju samo da njima nije u interesu da narod zna što rade nego im nije u interesu da narod zna da oni uopće postoje – zaključuje Frano Čirko, predsjednik Gradskog odbora HČSP-a grada Zagreba

Komentara 5

MP
mpfederer
15:18 12.10.2012.

stoka sitnog zuba...

CH
chemica
21:12 12.10.2012.

Ja znam, ja znam! Mada, bolje bi mi bilo da ne znam. Bolje za moje živce kao i za budućnost ovog grada. Mlad i ****** lik pred kojim je karijera *****čine. Joj, i onda mi neki bedak kaže da na mladima svijet ostaje...

GI
GiboKralj
22:19 12.10.2012.

Izgleda da je jedino istinskim domoljubima bitno sto se dogada s njihovim narodom. Hvala HČSP-u sto nam ukazuje na ovako velike i bitne probleme u nasem gradu. Zao mi je sto nemam vise vremena da pomognem njihovim mladim snagama vise nego to mogu uciniti svojim glasom, ali mora netko i nove mlade domoljubne narastaje odgajat. :)))) Ova danasnja vijest o pravaskoj koaliciji HSP-HČSP me odusevila, imaju moj glas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije