Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KUPI ME POKUPI

Rade katalog neženja: Ako momci budu sramežljivi, naš će kraj postati sve više pust

02.06.2014., Pokupsko - Udruga zena Pokupsko organizira priredbu Sajam nezenja na obali rijeke Kupe. Za taj sajam su izradile raznorazne suvenire koje ce prodavati. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
05.06.2014.
u 14:00

U Pokupskom ima 235 neženja, što je izuzetno velika brojka za kraj koji broji samo 2224 stanovnika. Zadnju subotu lipnja pokupske Klub žena Pokupsko organizira priredbu kojom žele potaknuti neženje iz svog kraja na brak

Ako poslije sajma pokupskih neženja "Na Kupi me pokupi" ni jedan od 235 neženja iz našeg mjesta ne uplovi u bračnu luku, morat ćemo smisliti neki drugi način da ih privolimo na ženidbu – kroza smijeh će članice Kluba žena Pokupsko koji 28. lipnja organizira sajam pokupskih neženja.

Upoznati životnu družicu

Svaki deseti stanovnik pokupskog kraja je neženja stariji od 30 godina. Taj podatak najviše je zabrinuo članice Kluba žena koje kažu da će, ako se stari momci ne počnu ženiti, njihov kraj postati sve pustiji.

– Izgleda da su naši dečki sramežljivi, pa smo odlučile organizirati sajam kako bismo im olakšali upoznavanje i povezivanje s djevojkama koje će i iz drugih krajeva doći na naš sajam. Nakon ove manifestacije više se neće moći izvlačiti da nisu imali prigodu upoznati buduću životnu družicu – kaže Zorica Antolović, predsjednica Kluba žena.

Sajam će se održavati na obali rijeke Kupe, pod motom "Na Kupi me pokupi". Taj slogan su smislile članice Kluba koje će djevojke iz svih krajeva Hrvatske dočekati u Pokupskom s katalogom pokupskih neženja. U njemu će uz sliku biti sadržani i svi ostali podaci o neženji, a javno predstavljanje neženja djevojkama i posjetiteljima bit će na samom početku sajma. Nakon toga će, kaže tajnica Kluba žena Ivana Antolović, uslijediti osobno upoznavanje "na brzaka".

"Najledik" i "najfrajla"

– Žene će sjediti za stolovima, a muškarci će ići od stola do stola svakih pet minuta u kojima će se imati prilike međusobno upoznati – kaže Ivana Antolović.

Na kraju sajma, koji će obilovati kulturno-zabavnim sadržajem, bit će proglašeni "najledik" i "najfrajla sajma".

– Muškarac koji se svidio najvećem broju žena u programu Na brzaka dobit će titulu "najledika" (lokalni naziv za neženju), dok će djevojka koja se svidjela najvećem broju muškaraca dobiti titulu "najfrajle" na sajmu. Oboje će dobiti nagrade i lente – kaže tajnica Kluba žena Pokupsko.

Komentara 12

AC
acer7
14:56 05.06.2014.

kaj budu jedan drugoga ženili? Zakaj ne navedu koliko je nesrazmjer muško-žensko. Kao i u cijeloj Hrvatskoj,nedostaje oko 100 000 žena mlađe životne dobi. ne vole svi starije žene, ne da imam kaj protiv ali to ne funkcionira.

GO
goricaV
15:36 05.06.2014.

@acer7, apsolutno si u pravu, u Hrvatskoj nedostaje u dobi od 18 do 35 godina 100.000 žena, znači imamo višak od najmanje 100.000 muškaraca i ono što je najbolje tim 100.000 Hrvata samcima su konkurencija i stranci muškarci (samci) kojima naša država daje dozvole za boravak u Hrvatskoj. Ako već država daje dozvole neka to bude 50 M/50Ž, a ne da muškarci čine 95% stranaca koji useljavaju u Hrvatsku. Isto vrijedi i za fakultete koji uopće ne vode brigu o splonoj ravnopavnosti kada primaju strance pa ima fakulteta gdje su 90% stranih studenata muškarci koji su mladi, žive život i upucavaju se te s lakoćom upecaju naše Hrvatice. Iz bivše Juge su strani studeniti iselili 20. 000 Hrvatica. U Palestini, Siriji, Iranu, Libiji, Iraku ima koliko hoćeš Hrvatica koje su tam završile udajom, a koliko je Libijki, Iranki, Sirijki udano za Hrvate? Nema takvih, jer su te tzv. nesvrstane zemlje samo muškarce studente slale u bivšu jugu. Treba malo voditi računa o tome jer Hrvati nestaju i demografski propadamo, ali budući da mi nemamo nikakve strategije o ničemu pa zašto bi vodili brigu o čuvanju našeg identiteta i demografske slike. Englezi masovno daju dozvole babysitericama i ostalim ženskim zanimanjima koji su zanimljivi mladim djevojkama iz istočnih bivših komunističkih zemalja. Englezi imaju prikrivenu strategiju kako engleskim neženjama dovesti mlade curke, a naša je strategija kao dovesti što više stranih muškaraca u Hrvatsku iako imamo 100.000 više muškaraca mlađe dobi od žena.

BA
banijash
18:27 05.06.2014.

Pa onako sto se karktera tice koliko se moze ocijenit po izgledu lica i osmjehu, ja bih ozenio cetvrtu sa desna i prvu sa lijeva.. zivim u Njemackoj ali Srbin sam pa neznam kolike bi imao stvarne sanse :)) Svakaa je na svoj nacin simpaticna i ima nesto privlacno ali kazem cetvrta sa desna je bas slatka. Bas me interesuje sta je po struci i sta je interesuje.. Lijepi pozdrav svima a posebno toj "mojoj" ljepotici ;))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije