Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hrvatska nije tolerantna'

Milanka Opačić: Dat ćemo maksimalna prava LGBT osobama

Milanka Opačić (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
01.12.2013.
u 21:58

Nadam se da će se vrlo brzo zbog promijene Ustava onemogućiti bilo kakva vrsta referenduma koja bi dalje mogla produbljivati ovo kršenje ljudskih, odnosno manjinskih prava, kazala je Opačić.

Potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić komentirala je rezultate referenduma o braku.

– U ime SDP-a mogu reći da mi je žao što smo potrošili 48 milijuna kuna iz državnog proračuna za jedan referendum koji je bio potpuno nepotreban i suvišan. Žao mi je zbog toga što je nakon ovoga referenduma Hrvatska zapravo poslala poruku da je zemlja u kojoj postoji većina koja je vrlo netolerantna prema manjinskim pravima. Isto tako, nadam se da će se vrlo brzo zbog promijene Ustava onemogućiti bilo kakva vrsta referenduma koja bi dalje mogla produbljivati ovo kršenje ljudskih, odnosno manjinskih prava. I na kraju, mi ćemo sa svoje strane napraviti ono što smo obećali u svom izbornom programu a to je dati maksimalna prava LGBT zajednici, kazala je Opačić.

- Dakle, već negdje 6. prosinca u vladinoj proceduri trebao bi se naći Zakon o registriranom partnerstvu koji će dati određena prava homoseksualnim zajednicama. Isto tako, moram reći da će najvjerojatnije od sljedeće godine ono što je u ovoj školskoj godini bio pilot-projekt - dakle zdravstveni odgoj - biti jedan redovni predmet.

Mislim da je ovo doista pokazalo da mlade generacije moramo educirati i odgajati za puno veću toleranciju od ove koju imaju odrasli u ovom trenutku, zaključila je.

Komentara 32

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:17 01.12.2013.

Hm, zašto ova žena misli da je Hrvatska njezina prčija i da je može kvalificirati kako želi? Pa ljudi su rekli svoje, dakle, demokratski odlučili, iako je referendum bedastoča od početka. A kakve poruke šalju naši političari? Da je Hrvatskaska zemlja, gdje ama baš svatko može biti na vlasti.

BO
Bombarder
22:32 01.12.2013.

U prijevodu Vladi ne odgovara narod pa će ga promijeniti...

Avatar NikadRobom
NikadRobom
22:28 01.12.2013.

Jos malo pa prijevremeni izbori,hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije