Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za vozila Hrvatske

Dobro održavana vozila jamac su sigurne vožnje

Tomislav Škreblin
Foto: PR FOTO
1/2
23.11.2016.
u 09:07

Tomislav Škreblin iz CVH objašnjava važnost tehničke ispravnosti osobnih automobila

Centar za vozila Hrvatske, CVH, stručna je organizacija koja se bavi tehničkim pregledima vozila u Republici Hrvatskoj i jedna od najvažnijih adresa na koju vozači dolaze provjeriti stanje i sugurnost vlastitiog vozila. Iako sva vozila koja sudjeluju u prometu moraju biti tehnički ispravna, gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled, upozoravaju iz CVH-a.

Iako je smisao tehničkog pregleda provjeriti postoji li određeni kvar na vozilu koji bi mogao dovesti do nesagledivih posljedica, ovaj način vođenja brige o limenom ljubimcu ima i važnu ekološku komponentu. Na tehničkom se pregledu, tako, provodi i eko test koji se provodi s ciljem ispitivanja ispušnih plinova kod vozila. Imajući sve navedeno na umu, CVH je postao dijelom Večernjakova projekta Vozi eko.

„Ekološka vožnja je i sigurna vožnja. Podržavamo ovaj projekt jer promovira stav da su dobro održavana vozila sigurna za vožnju s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš“, kazao je Tomislav Škreblin, rukovoditelj tehničkog odjela Centra za vozila Hrvatske. Kako je već u nekoliko navrata ranije istaknuto, održavana vozila sigurna su kako za vozača i sve sudionike prometa tako i za okoliš. "Iako smo svakodnevno izloženi različitim vrstama opasnosti, na neke od njih uvijek možemo utjecati načinom vožnje, održavanjem vozila i uljudnim ponašanjem u prometu.", kazao je Škreblin. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije