Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volim matematiku

U samo jednom danu izložbu posjetilo više od 600 učenika

24.10.2014., Zagreb - Ucenici iz Tehnicke skole Nikola Tesla posjetili su u Klovicevim dvorima izlozbu Volim matematiku. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
25.10.2014.
u 14:24

Najbrojniji su bili đaci iz I. tehničke škole "Nikola Tesla" koji su jučerašnji "dan za izlete" iskoristili za posjet najpopularnijoj izložbi u gradu. I potpuno se oduševili.

Jedinstvenu interaktivnu izložbu "Volim matematiku" u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu u organizaciji Večernjeg lista i časopisa Radost dosad je razgledalo više od četiri tisuće posjetitelja. Samo jučer zanimljive eksponate koji matematiku, taj omraženi predmet u školi, čine puno zanimljivijim i razumljivijim razgledalo je više od 600 učenika. Najbrojniji su bili đaci iz I. tehničke škole "Nikola Tesla" koji su jučerašnji "dan za izlete" iskoristili za posjet najpopularnijoj izložbi u gradu. I potpuno se oduševili.

– Izložba je baš zanimljiva. Iskreno, ne volim matematiku, ali da nam je i na satu objašnjavaju kao ovdje na izložbi s videosnimkama, autićima i igricama, a ne samo na ploči, sigurno bi je više volio – kaže Filip Smajić, učenik drugog razreda I. tehničke škole "Nikola Tesla" u Zagrebu.

Izložba je oduševila i Filipovu profesoricu elektrotehnike Vesnu Korbar.

– Jako lijepo i jako zanimljivo. Moja je ideja bila da se ova izložba ode pogledati i vidjet će je cijela škola. Trebalo bi i u nastavi primjenjivati ovakve stvari. Bilo bi zanimljivije djeci i sigurno bi više voljela matematiku – kaže profesorica Korbar.

Izložbu su jučer posjetili i učenici Osnovne škole Frana Krste Frankopana na otoku Krku. Došli su na izlet u Zagreb, razgledali su grad, ali na izložbi im je, kažu, bilo najzanimljivije. Najviše im se svidjela sobica s ogledalima u kojoj je moguće napraviti "bezbroj" selfieja. Zbog iznimno velike posjećenosti izložbe Galerija Klovićevi dvori odlučila je svoja vrata otvoriti i na Sve svete. Stoga svi koji još nisu razgledali jedinstvenu izložbu o matematici neka se što prije najave za posjet s grupama i svojim razredima. Rezervacije su moguće na infopultu na broj telefona 01/4851926. Cijena je ulaznice 20 kuna.

>>Svi se mogu igrati i zabaviti uz matematiku

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:44 26.10.2014.

"Moja je ideja bila da se ova izložba ode pogledati – kaže profesorica Korbar." - fascinantno da se jedna profesorica mora u novinama hvaliti ovakvim "genijalnim" idejama. to joj je valjda najveće postignuće u karijeri - sjetila se odvesti učenike na izložbu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije