Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volim matematiku

Svi se mogu igrati i zabaviti uz matematiku

Volim matematiku
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.10.2014.
u 18:58

“Volim matematiku” inovativna je izložba u galeriji Klovićevi dvori koju predstavljaju Večernji list i časopis Radost

Kako zavoljeti matematiku i zabaviti se uz brojeve uz modernu tehnologiju zasigurno možete otkriti posjetite li izložbu “Volim matematiku” i to u Vip kutku. Računalne igre odavno su postale svakodnevica i djece i odraslih, a one interaktivne pružaju jedinstveno iskustvo jer omogućavaju da se uz pomoć pokreta tijela kontrolira tijek same igre.

Par-nepar uz Kinect

Ova nova napredna i zabavna tehnologija u stvarnom vremenu prati pokrete igrača te uz pomoć senzora Kinect određuje njegov položaj u odnosu na elemente igre pružajući pritom snažan osjećaj uključenosti. Upravo su interaktivni sadržaji temelj triju edukativnih igara koje je Vipnet osmislio za potrebe izložbe “Volim matematiku”, koje je moguće zaigrati u posebnom Vip kutku na prvom katu galerije Klovićevi dvori. A Vipnetovu ideju u djelo su proveli programeri Hipmedije. Koristeći Microsoftov senzor Kinect, učenici u tzv. proširenoj stvarnosti trebaju kombinirati fizičke pokrete s matematičkim vještinama zbog čega su igre istodobno zabavne i korisne.

Cilj je prve igre, nazvane Par-nepar, u jednoj minuti prikupiti što više parnih, odnosno neparnih brojeva u odgovarajuće virtualne košare. Računske operacije osnova su sljedećih dviju interaktivnih igara.

Najveći broj

Tako se u igri Najveći zbroj pojavljuju „padajući“ brojevi s pozitivnim i negativnim predznakom, a „udarcem“ na njih počinje zbrajanje. Pobjednik je igrač s najvećim zbrojem u jednoj minuti. Posljednja igra u nizu, nazvana Do 91, ima sličan scenarij, no ovaj se put traži ukupan zbroj od 91 i vrijeme nije ograničeno, odnosno pobjednik je onaj koji najbrže ostvari zadani cilj. Kako je matematika još uvijek zastrašujući pojam za najveći broj naših učenika i maturanta, Vipnet ovim doprinosom izložbi pokušava mladima približiti ovu granu znanosti te pomaže promijeniti njenu nezasluženo lošu reputaciju.

Ulaganje u znanost i obrazovanje oduvijek je bilo važan segment poslovanja ove tvrtke koja budućnost edukacije vidi kroz korištenje zabavnih, interaktivnih i inovativnih platformi temeljenih na novim tehnologijama, kazuju u Vipnetu.

Specijal Volim matematiku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije