Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Iso Velikanović

Vjeri Balen-Heidl nagrada za životno djelo

Vjera Balen Heidl i Vladimir Stojsavljević
15.04.2014.
u 13:05

Vjera Balen-Heidl dobila je nagradu Iso Velikanović za životno djelo

        Ugledna prevoditeljica Vjera Balen-Heidl dobila je nagradu Iso Velikanović za životno djelo jer je “svojim prijevodima, ali i svojim uredničkim radom, označila svoje vrijeme i profesiju”, kako je ocijenilo stručno povjerenstvo Ministarstva kulture. Prevoditelj Mirko Tomasović dobio je godišnju nagradu Iso Velikanović i to za prepjev Camõesovih “Luzitanaca”, koje je objavila Matica hrvatska. Džravne nagrade za književno prevođenje u Hrvatskom državnom ahrivu uručio je pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Zanimljivo da je akademik Tomasović već dobio nagradu Velikanović za životno djelo, ali je žiri želio počastiti uglednog prevoditelja i za prepjev "Luzitanaca". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije