Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Artist galerija

Duhovita i oštroumna kritika društva Zorana Jovanovića

Zoran Jovanović
Foto: Zoran Jovanović/screenshot Artist galerija
1/5
23.07.2014.
u 11:33

Virtualna Artist galerija prva je takva galerija u Srbiji nastala s ciljem da omogući platformu za kontinuirano predstavljanje najrecentnih radova generaciji mlađih i najagilinijih domaćih i stranih umjetnika

Izložba kreatora ilustracija grupe Zoks nadReality show Zorana Jovanovića može se vidjeti do kraja mjeseca u virtualnoj Artist galeriji, a riječ je o radovima koji predstavljaju "duhovitu i oštroumnu kritiku društva u kojem živi. Radovi su satirični, ironični i šalju poruku gledatelju u više interesantnih slojeva, uklanja okove nepromjenjivih životnih činjenica koje su utkane upravo iz kaosa u metafizičkom prostoru, duboko u senzibilnosti vremena..." piše povjesničar umjetnosti Mirko Antonije Malešić.

Virtualna Artist galerija prva je takva galerija u Srbiji nastala s ciljem da omogući platformu za kontinuirano predstavljanje najrecentnih radova generaciji mlađih i najagilinijih domaćih i stranih umjetnika. Time se ujedno želi ojačati šira kulturna, ali i tržišna svijest o suvremenom umjetničkom stvaralaštvu. Godišnje predstavljaju 24 izložbe, po dvije mjesečno. 

Zoran Jovanović (1979., Brčko) djetinjstvo je proveo u gradiću Orašju gdje je počeo svoje prve crtačke korake rukama (crtanje portreta susjeda i prijatelja) i igranje nogometa sa djecom iz ulaza.1992. Silom ratnih prilika, bježi u Beograd a potom za Šabac. Dvije godine kasnije upisuje srednju školu u mačvanskom gradu, kojeg zovu mali Pariz a koji je imao prvi klavir - Šabac, Školu za umjetničke zanate, smjer lončar.Već tada pokazivao je talent za portretnu karikaturu kojom bavi i danas. U periodu od završetka srednje škole i razmišljanja gdje da nastavi dodatno obrazovanje, traži svoj izraz u stripu i ilustraciji. Školu stripa upisuje 2000.u Španjolskoj - Escola Joso Comic i u toj skoli će naučiti sve sto je vezano za multimediju (strip, storyboard, animacija, ilustracija...).

Smjer "Art Grafic" završava 2003. u klasi predavaca Jose Maria Beroy .Iz ljubavi se bavi portetnom karikaturom, 2D i 3D animacijama i ilustracijama.1997.-godine je crtao naslovnu stranu za Čivijaske novine koje jednom godišnje izlaze u Glasu Podrinja. Samostalnu izlozbu je imao u Escola Joso Comic 2002. godine.Takođe je imao samostalnu izložbu u organizaciji Galerija Udruženja likovnih stvaralaca Šapca - za Noć Muzeja u Šapcu 2010. godine u svibnju. Trenutno je freelancer i radi na mnogim multimedijalnim projektima u inozemstvu.

>> Na 4. bijenalu ilustracije izlaže 105 autora iz cijelog svijeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije