Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmmusicorkestar u Sarajevu

Večer za pamćenje u gradu filma i glazbe

26.03.2017.
u 22:39

Zagrebački Fimmusicorkestar oduševio zahtjevnu sarajevsku publiku.

Zagrebački Filmmusicorkestar proteklog je vikenda nastupio u legendarnom sarajevskom Kamernom teatru 55 pred gledalištem ispunjenim do posljednjeg mjesta. Band koji je svoju koncertnu priču započeo relativno nedavno zagrebačkim nastupom sa Zoranom Predinom, hrabro je krenuo dalje i to na najboljem mogućem mjestu za vrstu glazbe koju izvode, u sarajevskom Kamernom teatru 55. Sarajevo, kolijevka glazbe i filma s velikim je zanimanjem dočekalo Filmmusicorkestar čemu svjedoči i činjenica da je koncert danima ranije bio rasprodan.

Na sam dan koncerta stjecao se dojam da bi i dodatni koncert bio rasprodan jednako brzo što se na samom početku svirke potvrdilo kada je publika bez imalo oklijevanja zapjevala s bandom dočekavši kraj koncerta na nogama u vrlo emotivnom stanju. Brojni hitovi s filmskog ekrana, donešeni u zaista pomno rađenim aranžmanima i uz izniman vokal Elme Burnić držali su publiku u raspoloženju najsličnijem fino uštimanom tulumu. Izvrsne solo dionice Željena Klašterke uz razigrane Tihomira Novaka na kontrabasu i Admira Ćulumarevića na ritam gitari, uz već spomenuti vokal Elme Burnić izmamili su osmijeh i na licima brojnih sarajevskih filmaša, Danisa Tanovića, Pjera Žalice, Srđana Vuletića, Ines Tanović, Nedžada Begovića ili pak Jasmina Durakovića.

“Imao sam priliku, kao čovjek koji voli kafanu, slušati Đelem, Đelem u izvedbama mnogih velikih pjevača, ali ovakvu izvedbu kakvu nam je večeras predstavio Filmmusicorkestar nisam nikad doživio, rekao je veliki bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, ravnatelj Kamernog teatra koji se i sam pridružio bandu na stageu otpjevavši mega hit iz filma Kod amidže Idriza, Malo je malo dana koja je izazvala buru emocija u publici. Dobra atmosfera s koncerta, očekivano se nastavila i u samom foajeu Kamernog teatra koji se pokazao iznimnim domaćinom u najboljem sarajevskom duhu.

>> Kroz svijet filma sa FilmMusicOrkestrom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije