Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba Vesne Sokolić

Ulja i akrilici na platnu 'Od prirode do vizije' u doajenke kolorizma u Studiju MG Josip Račić

Vesna Sokolić Zima
07.10.2014.
u 08:15

Izlaže se 18 ulja i akrilika na platnu - podsljemenskih pejsaža te slike autoričinih pejsažnih reminiscencija s dugih krstarenja Jadranom

Izložba Vesne Sokolić "Od prirode do vizije" otvara se u četvrtak u Studiju Moderne Galerije "Josip Račić" u Margaretskoj 3. Izložba je posvećena devedesetogodišnjoj slikarici Vesni Sokolić, doajenki kolorizma i sedamdeset godina njenog likovnog stvaralaštva. Izlaže se 18 ulja i akrilika na platnu - podsljemenskih pejsaža te slike autoričinih pejsažnih reminiscencija s dugih krstarenja Jadranom.

U predgovoru kataloga dr. Ivanka Reberski o slikarici Vesni Sokolić između ostalog je napisala: "Izvan bučnih magistrala, bez velike pompe, u tišini dakle, smireno je sazrijevalo slikarstvo Vesne Sokolić, svojstveno profilirano u znaku kolorističkih transformacija. Ta vremešna doajenka hrvatskog slikarstva, koja duboko zagazivši u poštovanja vrijednu životnu dob još nije odložila kist, svojom neugasivom stvaralačkom energijom mogla bi zasjeniti mnoge.

vatromet boja, nepretenciozna igra skladova i dinamičkih ritmova njene palete impulzivno širi optimizam, iako ona, kako jednom davno reče, u životu nije optimist. Tajna te danas već toliko rijetke, gotovo odumiruće svojstvenosti njezina kolorističkog izričaja jest u tome što ona voli slikati i veseli se boji, pa ti njeni radosni susreti s bojom odjekuju i na slikama."

Izložba traje do 26. listopada.

>> Izložba hrvatska taktilna keramike gostuje u Poljskoj

 

Komentara 1

BL
Blender
17:53 13.10.2014.

Djecje posla, daleko ste vi od umjetnosti a ako je ovo nesto o cemu i novine moraju pisati onda ste stvarno jad i bijeda!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije