Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni nogometaš

U Splitu održana promocija stripova Nipper i Opsada klisa

Nipper
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
11.04.2014.
u 20:11

Riječ je o reprintu nostalgičnog stripa iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća u izdanju Stop non-stop

U spiltskom kafiću Emanuel održana je promocija stripa Nipper, Strip revije Večernjeg lista i povijesnog stripa Opsada klisa u izdanju Večernjeg lista.

Nipper je samo prva od pet knjiga stripa koje će se baviti doživljajima tog nogometaša do kraja izlaženja tog stripa 1983. godine. Riječ je o reprintu nostalgičnog stripa iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća u izdanju Stop non-stop.

Izdavač Nippera Dražen Ivanić na ovaj se pothvat odlučio jer ga je zanimala kako je završila priča o Nipperu pošto je do 1978. u Hrvatskoj izišlo samo 800 stranica.

Iz tog je razloga izdan cjeloviti strip o tom nogometašu koji je u Engleskoj izlazio do 1983. godine.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

>> Strip je i dalje dobar posao, u Hrvatskoj još ima svoju publiku

Komentara 1

US
USA
22:21 11.04.2014.

Sjecam se tog stripa iz rane mladosti kad bi dolazio na praznike kod dide i bake. Nisam jos ni dobro govorio hrvatski ali sam obozavao taj strip, a pola rodjaka i djece bi stalno vikali Nipper, Nipper dok bi igrali nogomet. Tad sam i zavolio nogomet..... iako se stalno igrao basket, valjda nacionalni sport u Dalmatinaca. To mi je bila novina jer su na jedan kos igrali samo crnci :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije