Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija

Strip je i dalje dobar posao, u Hrvatskoj još ima svoju publiku

stripovi
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/20
14.03.2014.
u 21:46

Predstavljena dva strip izdanja, Opsada Klisa Ivice Bednjanca u izdanju Večernjeg lista i reprint Nippera

Strip knjižara i galerija stripa Lastan u Radničkoj ulici u Zagrebu, večeras je bila pretijesna za sve ljubitelje stripa koji su došli na promociju dva strip izdanja - Opsadu Klisa Ivice Bednjanca u izdanju Večernjeg lista i reprint nostalgičnog stripa Nipper iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća u izdanju Stop non-stop. Opsada Klisa je prvo ovogodišnje i peto izdanje otkako je prošle godine pokrenuta edicija Hrvatska povijest u stripu, a Nipper je samo prva od pet knjiga stripa koje će se baviti doživljajima tog nogometaša do kraja izlaženja tog stripa 1983. godine.

- U suradnji sa strip knjižarom Lastan i Udrugom prijatelja stripa Stripforum pokrenuli smo ediciju Hrvatska povijest u stripu. Do sada smo izdali pet stripova, a u ovoj godini planiramo još četiri.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Pokazalo se da smo napravili dobar posao, jer se vidi da u Hrvatskoj strip ima svoju publiku. Ova edicija "kriva" je za buđenje stripa u Hrvatskoj i izdavanje Strip revije kao mjesečnika - rekao je Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista i veliki ljubitelj stripa.

A još jedan ljubitelj stripa, poduzetnik Dražen Ivanić i njegov poslovni partner i kum Damir Bebek, najveći su krivci što je strip njihove mladosti Nipper, koji je u Hrvatskoj izlazio sedamdesetih godina prošlog stoljeća, doživio svoje novo izdanje.

- Zanimalo me je kako je završila priča o Nipperu pošto je do 1978. u Hrvatskoj izišlo samo 800 stranica. Zato smo se potrudili i ponovo izdali cjeloviti strip o tom nogometašu koji je u Engleskoj izlazio do 1983. godine - rekao je izdavač Nippera Dražen Ivanić.

Vlasnik Lastana Ratko Dragaš najzaslužniji je za ovako velika okupljanja ljubitelja stripa, ali i za pokretanje novih izdanja. Ante Obuljan, predsjednik udruge Stripforuma, kaže kako je izlazak iz tiska zbirke stripova Nipper i povijesnog stripa Opsada Klisa dokaz da u Hrvatskoj još uvijek ima dosta zainteresiranih za strip.

- Strip hrvatskih autora može se svrstati uz bok svim svjetskim produkcijama, pa zbog toga nije čudo da su naši majstori stripa cijenjeni i uspješni u Europi i Svijetu - rekao je Mladen Novaković, urednik Strip revije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije