Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerušeni policajci

Turska policija našla Picassovu sliku ukradenu u New Yorku

picasso
www.pablopicasso.org/
30.01.2016.
u 18:26

Policajci su se predstavili kao potencijalni kupci prodavačima koji su pokušavali prodati sliku Pabla Picassa "Žena koja se češlja"

Turska policija je pronašla Picassovo platno koje je ukradeno jednoj njujorškoj kolekcionarki, izvijestila je u subotu turska novinska agencija Andolija.

Policajci su se predstavili kao potencijalni kupci prodavačima koji su pokušavali prodati sliku Pabla Picassa "Žena koja se češlja"Pregovarali su najprije u jednom hotelu a potom na jahti u marini Istanbula. Prodavači su tražili 8 milijuna dolara da bi zatim pristali na cijenu 7 milijuna.

Potom su se prerušeni policajci s njima sastali u jednoj istanbulskoj kavani gdje su zaplijenili platno i njih uhitili, navodi Anadolija, pozivajući se na policijske izvore.

Platno je iz 1940. godine i riječ je o portretu Dore Maar, Picassove partnerice iz tog doba. Slika je poslana na ispitivanje na likovnu akademiju Mimar-Sinana u Istanbulu.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar @promatrač
@promatrač
21:06 30.01.2016.

A bogareti strašne frizure.

KO
Komacero
10:25 31.01.2016.

Kad strucnjaci pocnu kritizirat genijalca Picassa i Hrvaticu Doru Meer.Kad svi zele nacrtat nesto sto izgleda ko slika iz foto aparata onda govorimo o kopiji koje se razlikuju samo u bojama nijasama kad kod foto aparata ovisi o kvaliteti objektiva.Tako je Picasso crto sa 5 godina bit i genijalnost covjek raspozna tek onda kad se pozabave psihom i porazgovara sa umjetnikom.Da su doticni kupili sliku za 7 mil sigurno bi je mogli prodat za 127 mil.Meni kad dodu i pitaju me za cjenu mojih slika poludim znam da takvi mogu platit ali nemogu svatit vrijednost zato im necu prodat

KO
Komacero
10:31 31.01.2016.

Zenska ljepota je apstrakna,neko voli vece neko manje cicke itd a ovu sliku nacrtat bas tak kak nacrtan moze samo genijalac.Normalni mozak si tako nesto nemoze mi zamislit tek kad je vidi pocne je pljuvat i to je bit slika u tebi budi reakciju dali pozitivnu ili negativnu manje vazno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije