Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T-HT@msu.hr

Banalno kao sveto – to će pokazati ovogodišnja izložba

t.ht nagrada
Foto: T-HT nagrada
12.03.2015.
u 12:15

Igor Španjol između ostalog potvrđuje dominaciju fotografije, i to u izuzetno velikome spektru

Ovogodišnja izložba natječaja Hrvatskoga telekoma i zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti bit će jedna od dosad najatraktivnijih. Vidjeli smo je, naime, jučer uoči press konferencije na kojoj su je predstavili ravnateljica MSU Snježana Pintarić, direktorica korporativnih komunikacija THT-a Antonija Jergović, član stručnog povjerenstva i kustos ljubljanskog MMSU-a Igor Španjol i kustosica izložbe Ivana Kancir. Španjol je sjajno govorio! Pokazao je kojim se likovnim kvalitetama 31 autor izabran među 166 prijavljenih natječe za THT-ove nagrade za suvremenu hrvatsku umjetnost. Izložba koja se čeka s nestrpljenjem bit će otvorena u petak 13. ožujka u 20 sati u MSU, a nastavlja niz od preko 200 pokazanih umjetničkih poetika od 2007. otkako je nagrada uspostavljena.

Španjol između ostalog potvrđuje dominaciju fotografije, i to u izuzetno velikome spektru... Svi se radovi bave uzvisivanjem svakodnevnog, odnosno monumentalizacijom banalnog. Otkrivanje je to ljepote gdje ona nije lako vidljiva. Španjol ističe da videoradovi Gorana Škofića o otuđenju u tranziciji najbolje tematski određuju izložbu. Čini se kao da su Škofića postavili kao uzor prema kojem valja raditi svoje radove, veli Španjol. Tematizirana je i kulturizacija prirode u kojoj pejzaž postaje neugodan a čista priroda postoji još samo izvan prirode. Tu je i Generacija Y sa svojim nepovjerenjem u budućnost. A važan tematski dio otvara i pitanje individualnih sloboda u odnosu na društvenu reguliranost. Ali ni to nije sve... 

>> Kultna zagrebačka izložba najjača u zoni fotografije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije