Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠAN prvi MIKS

Siščani jazz i blues na karikaturama izvoze u Njemačku

30.06.2015., Sisak - U sisackom Gradskom muzeju otvorena je 1. medjunarodna izlozba karikatura MIKS 2015. s temom jazz, a na kojoj su izlozeni radovi autora z 50-tak zemalja.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
02.07.2015.
u 00:12

Žiri je, kazao je organizator Nenad Ostojić, imao težak posao, a među najboljim su autorima dvojica iz Rusije te jedan iz Irana

Andrej Popov iz Rusije autor je najboljeg rada na temu jazza i bluesa na 1. Međunarodnoj izložbi karikatura (MIKS) u Sisku. Izložba otvorena u Gradskome muzeju obuhvaća 60 najboljih karikatura pristiglih na natječaj.

Filipini, Nigerija, Brazil...

– Dobili smo 481 karikaturu 218 autora iz 55 zemalja svijeta. Time smo već prvom izložbom postali među najvećima u regiji. Žiri je najprije odabrao 60 najkvalitetnijih radova, a zatim tri najbolja, što je bio izuzetno težak posao – rekao je sisački karikaturist Nenad Ostojić, organizator izložbe.

Prvoplasirani rad nagrađen je sa 400 eura, drugoplasirani Valentin Dubinin iz Rusije sa 350 eura, a trećeplasirani iranski karikaturist Alreza Pakdel sa 150 eura.

Žiri u kojemu su bili Damir Novak, Nikola Plečko (Nik Titanik), Darijana Gotal Sokolović, Damir Kukuruzović i Nenad Ostojić dodijelio je još pet posebnih priznanja, a nagrade su dodijelili i časopisi International Humor Magazine FENAMiZAH iz Turske i Good Humor Party iz Poljske.

– Sisak je ovime dobio veliku promociju na brojnim specijaliziranim portalima i časopisima koji će objaviti i rezultate izložbe – kazuje Ostojić.

Povod je temi izložbe jubilarni 10. Siscia Open Jazz & Blues festival, koji počinje u subotu, a organizator mu je D. Kukuruzović. Otvorena je do 1. kolovoza, a postav pokazuje kako jazz i blues doživljavaju majstori karikature iz Filipina, Nigerije, Južnoafričke Republike, Perua, Brazila, Argentine, Indonezije, Tajvana...

Seli se u inozemstvo

Nakon Siska izložba se seli u Njemačku, a 2016. godine bit će postavljena i tijekom jazz-bijenala u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu.

>> Felixove karikature tradicija su Večernjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije