Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Queer Zagreb

Seksi gejevi i lezbijke alieni u filmskom programu Queera

elles2_nnn_kul_230412
Foto: \"
1/3
23.04.2012.
u 16:34

Ovogodišnji filmski program opsežan je i eklektičan – osim raznorodnih tema i stilskih pravaca, filmovi su prilično različitih umjetničkih dosega – od zaista vrhunskih naslova, koji bi mogli naći mjesto na puno većim filmskim festivalima, do amaterskih uradaka.

Projekcijom intrigantnog filma “Elles”, o novinarki časopisa Elle (glumi je Juliette Binoche) koju “rutinska” reportaža uvlači u svijet studentske prostitucije, počinje filmski program 10. Queer Zagreb festivala.

Eklektičan izbor

Ovogodišnji filmski program opsežan je i eklektičan – osim raznorodnih tema i stilskih pravaca, filmovi su prilično različitih umjetničkih dosega – od zaista vrhunskih naslova, koji bi mogli naći mjesto na puno većim filmskim festivalima, do amaterskih uradaka. Ako vas zanima pravo, dobro kino, a nekim slučajem ga već niste vidjeli na Zagreb film festivalu, svakako pogledajte “Sramotu” Stevea McQueena sa sjajnim Michaelom Fassbenderom u ulozi seksualnog ovisnika u čiji život sa svim svojim problemima naglo ulazi sestra (Carey Mulligan), tjerajući ih oboje do ruba (samo)destrukcije.

Vrlo je zanimljiv i indie film “Vikend” Andrewa Haigha, smirena studija intimnog odnosa dvojice muškaraca koji se upoznaju u noćnom klubu, kojeg nije loše pogledati kao estetsku protutežu (nešto boljoj) “Sramoti”. Tu je i dobitnik ovogodišnjeg Teddyja, film “Ostavi upaljena svjetla” Ire Sachsa koji poluautobiografskim crticama analizira posesivnu gej ljubavnu vezu. Malo političkog ruba u program unosi reprizno “Bratstvo”, provokativan i zaista dobar film o gej neonacistima u Danskoj. Bizarnu notu donosi pak crno-bijela komedija “Opsesivna lezbijka s drugog planeta traži istu” koju je najbolje opisati kao spoj motiva iz kultnih “Trgovaca” i SF-filmova iz 1950-ih u ženskoj verziji duhovit dok prati samozatajnu pretilu protagonisticu sa Zemlje, a iritantan dok se bavi likovima iz svemira.

Ključne riječi

Komentara 3

M1
marin_11
19:12 23.04.2012.

Još jedan pokušaj afirmacije nastranih spolnih sklonosti

MI
Mirisna
17:40 23.04.2012.

Homoseksualizam je poremećaj spolnosti isto kao autoerotizam ili ekzibicionizam. I može se liječiti.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
19:16 23.04.2012.

Za 50-100 godina kada nestane hetera, ovi će biti potpuno normalni.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije