Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Retrospektiva V. Delimar 2. najbolja izložba na svijetu

Vlasta Delimar Retrospektiva
Foto: Anto Magzan/Pixsell
22.01.2015.
u 10:33

Izložbu je neovisni kustos i istraživač iz Lime, Miguel López postavio na visoko drugo mjesto na ljestvici 10 najboljih u svijetu

        Retrospektiva Vlaste Delimar “To sam ja” (1974.-2014.) koju je lani održala u zagrebačkom MSU, zauzela je visoko drugo mjesto na ljestvici 10 najboljih izložbi u svijetu prošle godine prema mišljenju neovisnog kustosa i istraživača iz Lime, Miguela Lópeza.

Argumentira da je “iznimna i razotkrivajuća retrospektiva umjetnice koja još uvijek nije dovoljno poznata i čija se umjetnost odvija na razmeđi pornografije, spolne teatralnosti, kritike religije i osnaživanja ženske seksualne autonomije uz visoku dozu iskrenosti i humora.“

Zagrebačka izložba ‘To sam ja’, u okviru koje je umjetnica od polovice svibnja protekle godine u MSU živjela i radila stotinu dana, u manjem je obimu od listopada 2014. predstavila u Muzeju suvremene umjetnosti Metelkova u Ljubljani pod nazivom „Zrela žena“.

Retrospektivu Vlaste Delimar López je postavio ispred 31. izdanja središnjeg južnoameričkog biennala suvremene umjetnosti u São Paulu kojeg je organizirala skupina kustosa, među kojim je i Charles Esche. Vodeće mjesto najboljih izložbi na svijetu López je dodijelio monografskoj izložbi američkog slikara Kerryja Jamesa Marshalla realiziranoj u mjuzeju suvremene umjetnosti M HKA u Antwerpenu.     

>> Rođendanski performans i fotografiranje s Vlastom Delimar

>> Od mljekarice Marice do odgovornog Ljubičića i rock 'n' rolla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije