Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
senzacija u zagrebu

Otvorena izložba remek-djela hrvatske moderne Kolekcije Vugrinec

Kolekcija Vugrinec,izložba
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
26.02.2015.
u 22:29

Javnost će do 21. travnja moći zaviriti u privatnu zbirku strastvenog kolekcionara i bivšeg prvog strijelca HNL-a Davora Vugrineca

Dugonajavljivana izložba remek-djela hrvatske moderne Kolekcije Vugrinec otvorena je večeras u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Kolekcija predstavlja 46 slika i devet skulptura nastalih od 1880. do II. svjetskog rata u sklopu prve izložbe "Ciklusa privatne kolekcije u javnoj instituciji" koju je pokrenula ravnateljica Jasminka Poklečki Stošić.

Uz nju, otvorenje su pozdravili Davor Vugrinec, bivši nogometaš i strastveni kolekcionar renomiranih domaćih autora, i Vesna Kusin.

Sadrži neka od najboljih djela Bele Čikoša Sesije, Celestina Medovića, Oskara Hermana, Miroslava Kraljevića, Vladimira Becića, Emanuela Vidovića, Marina Tartaglie, ali i skulpture Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštroviće, Izidora Kršinića...

Izložba će se moći razgledati do 21. travnja ove godine.

>>Senzacija Vugrinec - Čikoš Sesija, Herman, Babić, Becić, Kraljević... To je i 'genetska linija'!

>>'Dok je Sanader birao imena, ja sam birao slike'

Komentara 2

KO
Komacero
19:04 27.02.2015.

Tatjana trebas vidjet moje slike pa da svatis kaj umjetnost ti si mi bila zena i ljubavnica u prijasnjim zivotima i kad se ponovo sretnemo bit ce ko nekad

PA
pankogulo
13:09 27.02.2015.

Što službe rade? Oštetila je državu lažnim procjenama za HGK! Još je uvijek ravnateljica?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije