Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GALERIJI KRANJČAR

Otvorena izložba jednog od najpoznatijih svjetskih konceptualnih fotografa

izložba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
15.09.2016.
u 23:02

Izložba "Možda" dio je međunarodnog festivala fotografije Organ Vida.

U kaptolskoj galeriji Kranjčar u četvrtak navečer pred brojnim je ljubiteljima umjetnosti otvorena izložba jednog od najpoznatijih svjetskih konceptualnih fotografa, britanskog umjetnika koji živi i radi u New Yorku Fillipa Toledana. Izložba "Možda" dio je međunarodnog festivala fotografije Organ Vida koji je otvoren prije dva dana i na kojem je Toledano član žirija. Prije otvaranja izložbe Toledano se predstavio publici razgovarajući sa Vlatkom Kolarović.

Poznat kao intrigantni umjetnik koji se često bavi angažiranim, sociološkim temama Toledano se na izložbi "Možda" bavio projekcijom svog izgleda u starosti, pokušavajući tako predvidjeti vlastitu sudbinu što krije i određene rizike. Na taj ga je neobični eksperiment ponukala smrt majke, ali i kasnija briga za ostarjelog i bolesnog oca.

Da bi se što bolje pripremio za predviđanje vlastitog izgleda, napravio je i DNK test kako bi saznao kojim je bolestima sklon, konzultirao je proročice, hipnotizere, numerologe, gatare..., pa je čak i istraživao statistike osiguravajućih kuća. A fotografske rezultate ove umjetničke, ali i intimne istrage izložio je i pred privilegiranu zagrebačku publiku.

>> Otvorena izložba slika Mersada Berbera ''Sretni amalgam''

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije