Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska prijestolnica kulture

Novi Sad europska prijestolnica kulture poslije Rijeke

Petrovaradin
Marko Mrkonjić /PIXELL
15.10.2016.
u 13:58

Novi Sad biti će EPK 2021. godine

U Bruxellesu je objavljeno da će Novi Sad biti europska prijestolnica kulture 2021. godine. Novi Sad je tako pobjedio svog glavnog konkurenta, Herceg Novi iz Crne Gore. Iako se tvrdi da je Novi Sad prvi grad iz države izvan Europske unije koji će biti prijestolnica kulture, to nije točno, jer je prijestolnica kulture ne tako davno bio i Istanbul. Kandidaturu Novog Sada podržali su brojni umjetnici, među kojima i Rade Šerbedžija, Anica Dobra, Stefan Milenković. 

2021. godine Europa će imati čak tri prijestolnice, uz Novi Sad to će biti i gradovi iz Rumunjske i Grčke. Samo godinu prije od Novog Sada, europska kulturna prijestolnica biti će Rijeka, koja je ovih dana dobila i čelnu osobu, Eminu Višnić kao direktoricu društva Rijeka 2020 koje mora organizirati ovaj iznimno važan, ali i skup projekt. 

Komentara 2

Avatar Made in Germany
Made in Germany
19:55 15.10.2016.

Ne znam koje i kakve su kriterije, ali Hrvatski Katolicki Radio, Dobar radio za dobre ljude, je fantastican. Dal ima ljepse nesto nego uvod vecerasnji: kisno i hladno vrijeme u Zagrebu, vjetar puse, a vi doma u toplome uz dobroro spremanje vecernjeg obroka slusate Katolicki radio. Nema stvarno lijepseg. Cak popodnevna utakmica izmedu Eintracht Frankfurta i Bayerna iz Münchena, koja je bila fenomenalna, nije takva ljepotica kao Hrvatski Katolicki Radio. Ovim putem sve cestitke nasim Niki Kovaca i Fredi Bobicu u Frankfurtu. Znam da oba slusaju dobar radio za dobre ljude. Hrvatski Katolicki Radio Zagreb. Svim Hrvatima zelim ljepu i ugodno vecer, kao sto je imam i ja. Bok

KR
kruti118
15:22 15.10.2016.

prava dva bisera 'kulture',kakva debilana,AHAHAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije