Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juriš na rekorde

Noć muzeja u 101 hrvatskom gradu

28.01.2015., Zagreb - U muzeju Mimara odrzana je konferencija za medije uoci manifestacije Noc muzeja. Tugomir Luksic, Milvana Arko Pijevac, Zvonko Kusic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.01.2015.
u 14:42

Lani je 360.000 posjetitelja obišlo 210 muzeja

Prije 10 godina prva je Noć muzeja u samo šest muzeja i galerija zainteresirala čak 10 tisuća posjetitelja. Bila je to prvorazredna senzacija s jasnom vizijom za budućnost. Jučer je uz brojne govornike u zagrebačkom Muzeju Mimara najavljena ovogodišnja Noć muzeja za koju se očekuje da nadmaši lanjski rekord od 360 tisuća posjetitelja koji su u sto gradova posjetili 210 muzeja i kulturnih ustanova!

Ovog petka, 30. siječnja, popularni će se program održati u 101 hrvatskom gradu, uz Fojnicu i Goricu iz BiH. Naravno da Hrvatska djeluje u skladu s europskom kulturnom politikom koja "zahtijeva" pridobivanje novih slojeva publike, pa je u tom smislu sjajno odabrana tema "Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um"! Postoji li u nekom našem muzeju i jedan izložak ili program vezan za Teslinu genijalnost koja je duboko povezana s kulturom i umjetnošću, moći ćemo ga vidjeti u ovogodišnjoj Noći muzeja!

>> Izumi i otkrića Nikole Tesle glavni su motiv desete Noći muzeja

>> Ovogodišnja Noć muzeja u Sisku u znaku Rima

>> Zagrepčani će izbliza vidjeti djela slavnog dizajnera Miltona Glasera

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije