Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinoć u MSU

Nova umjetnost na izložbi godine

t-ht nagrada
Foto: msu
14.03.2015.
u 14:00

Veliko zanimanje za hrvatsku suvremenu umjetnost

        – Na izložbi koja predstavlja novije medije u umjetnosti moje se slike mogu činiti malo neobičnima. No jedan je rad “Ženski akt koji razmišlja” u kojem se akt kao klasična slikarska tema ne prikazuje kao objekt erotske umjetnikove čežnje. Riječ je o ženi našeg vremena, samosvojnoj, koja razmišlja. To je stvarna figura koja razmišlja o kontekstu u kojem se nalazi – kaže nam Lovro Artuković uoči sinoćnjega otvorenja likovne izložbe suvremene hrvatske umjetnosti T-HT@msu koja uvijek privuče tisuće posjetitelja.

Lovro je jedan od troje pozvanih uz Martinu Kramer i Gorana Škofića na izložbu na kojoj se za nagrade natječe 31 autor izabran među 166 prijavljenih. Njegov misleći akt uvjerljivo mlađu umjetničku praksu povezuje sa svojom ne manje suvremenom prethodnicom. Izložbu je otvorila Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Zagreba.     

>> Banalno kao sveto – to će pokazati ovogodišnja izložba

>> Kultna zagrebačka izložba najjača u zoni fotografije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije