Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđuje Bruxelles

Ministarstvo javnim pozivom traži dva člana povjerenstva za izbor prijestolnice kulture

Andrea Zlatar
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.09.2014.
u 14:48

Javni poziv otvoren je mjesec dana, a članovi ne smiju biti u sukobu interesa, moraju imati osam godina iskustva na poslovima u kulturi, ne smiju dugovati porez niti doprinose, moraju znati engleski i još jedan strani jezik...

Ministarstvo kulture raspisalo je javni poziv za dva hrvatska člana Povjerenstva koje će odlučivati o gradu iz Hratske za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Povjerenstvo će imati i deset stanih članova. Do sada je grada domaćina biralo Povjerenstvo sa trinaest članova od kojih je čak šest bilo iz zemlje domaćina, a sedmero su bili strani stručnjaci.

Od takve prakse se odustalo zbog strahovotih pritisaka na nacionalne članove Povjerenstva. Javni poziv otvoren je mjesec dana. Domaće članove Povjerenstva bira ministrica kulture, a potvrđuje Bruxelles. Oni ne smiju biti u sukobu interesa, moraju imati osam godina iskustva na poslovima u kulturi, ne smiju dugovati porez niti doprinose, moraju znati engleski i još jedan strani jezik...

Na konferenciji za tisak u Ministarstvu kulture, ministrica Andrea Zlatar-Violić rekla je da su interes za europsku kulturnu prijestolnicu do sada pokazali Dubrovnik, Đakovo, Pula, Rijeka, Varaždin, Osijek, Zagreb, Zadar, a da su se od njih istaknuli Varaždin, Rijeka i Osijek.

>> Varaždinci vjeruju da imaju pobjednički koncept za EPK 2020

>> Zadar se kandidira za Europsku prijestolnicu kulture 2020.godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije