Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografija u Bojani

Kina ne spava u Antonijinom i Tamarinom objektivu

izložba Kina niad ne spava
Foto: Damir Špehar
1/7
27.10.2014.
u 16:56

Uz koautorstvo kolegice Tamare Šegan Wharton Antonija je kroz fotografije, umjetnine, projekciju fotografija i filma pokazala Kinu kakavu je teško naći na promotivnim materijalima i koja je drugačija od užurbanih milijunskih metropola

Antonija Putić donijela je dašak Kine u bilogorsko mjestašce Bojanu. Naime, Antonija Putić koja je u posljednjih godinu dana svoju bjelovarsku adresu zamijenila onom u Kini, na kratkom povratku je
odlučila svoje dojmove podijeliti sa svima upriličivši izložbu fotografija "Kina nikad ne spava" u galeriji Matešin u Bojani kraj Čazme.

Uz koautorstvo kolegice Tamare Šegan Wharton Antonija je kroz fotografije, umjetnine, projekciju fotografija i filma pokazala Kinu kakavu je teško naći na promotivnim materijalima i koja je drugačija od užurbanih milijunskih metropola. Otvorenje izložbe je proteklo u opustajućoj "kućnoj" atmoseri, što je oduševilo brojne posjetitelje, ponajprije zbog Antonijine srdačnosti, opuštenosti i spremnosti za šalu.

- U jednom od kasnonoćnih šangajskih razgovora obje smo zaključile da smo fascinirane činjenicom da će unatoč silnom poslu svaki Kinez iskoristiti i najmanju pauzu za odmor kako bi malo odspavao. Mnogobrojni radnici tako će zaspati na dvadesetak minuta na najnemogućijim mjestima i u najneudobnijim pozicijama. I dok je nama to bilo nezamislivo i činilo se poprilično kontraproduktivnim,
znanstvenici su nedavno objavili studiju koja tvrdi da kratko drijemanje usred radne smjene ima niz pozitivnih učinaka, između ostalog da i radnici nakon malog drijemeža bolje i predanije rade i izvršavaju svoje obveze. Teško mi je zamisliti da bi u Hrvatskoj naši poslodavci mogli uvesti ovakvo pravilo, no možda se tu negdje i krije razlika između hrvatskoga i kineskoga ekonomskoga uspjeha - ističe Antonija šaljivo dometnuvši da bi Hrvati Kinezima trebali prodati "recept" za čudesno spajanje blagdana kada se nekolicina slobodnih dana pretvara u godišnji odmor.

Nadalje, za najmlađe posjetitelje je upriličena crtaonica, radionica crtanja kineskih motiva, a za to su vrijeme posjetitelji kratili vrijeme uz kineski čaj i pivo. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije