Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akrobatska trupa

Kina Hrvatima poklonila besplatne predstave za proslavu Nove godine

Vatroslav lisinski
Anto Magzan/Pixsell
01.02.2015.
u 12:30

Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini.

Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini, a simbolizira početak Nove godine po kineskom lunarnom kalendaru i dolazak proljeća. Ovogodišnji Blagdan proljeća počinje 18. veljače te će u Hrvatskoj biti obilježen posebnim programom proslave, izvijestili su iz Veleposlanstva Kine u Zagrebu.

Najavljuju da će za proslavu u Zagrebu, Rijeci i Poreču organizirati posebni akrobatski, operni i plesno-scenski nastup pod nazivom “Sretna kineska Nova godina”, u izvedbi Akrobatske trupe Dalian iz Kine. Kinesko veleposlanstvo sa svim suorganizatorima poziva građane Hrvatske na Novogodišnju predstavu, kako bi hrvatski prijatelji imali priliku osjetiti atmosferu kineske Nove godine i upoznati se s barem djelom kineske tradicionalne kulture.

Akrobatska trupa Dalian iz Kine

Akrobatska trupa Dalian iz Kine, osnovana 1951. godine u gradu Dalianu, a s kojim je grad Rijeka pobratimljen, jedna je od najboljih akrobatskih trupa iz Kine koja uživa međunarodni ugled. Njezin je ravnatelj, g. Qi Chunsheng, ugledni umjetnik i potpredsjednik Kineskog akrobatskog udruženja, nacionalne organizacije u Kini koja okuplja akrobatska udruženja na vrhunskoj razini. Trupa je članica Kineskog akrobatskog udruženja, a broji tristo vrhunskih akrobatskih umjetnika koji su svojim brojnim nastupima oduševili u više od 60 zemalja i regija diljem svijeta, osvojivši preko 200 domaćih i međunarodnih nagrada.

U Zagrebu predstava će se održati u subotu, 7. veljače 2015. godine u 18:00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U Rijeci će biti održana u ponedjeljak, 9. veljače u 19:30 u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, a u Poreču će umjetnici nastupiti u srijedu, 11. veljače u 19:00 u SRC-u Veli Jože.

Građani mogu dobiti besplatne ulaznice na blagajnama Lisinskog u Zagrebu i HNK-Zajca u Rijeci, dok je za ulaznice u Poreču potrebno kontaktirati Gradski ured. Bez obzira odakle su, svi građani imaju priliku uživati u ugodnoj večeri uz ovaj poseban program proslave, pišu iz Veleposlanstva Kine u Zagrebu.

Komentara 1

TO
tolitol
13:53 08.02.2015.

Kakvog li nakaradnog naslova! Kina Hrvatima "poklonila" besplatne predstave? I to za proslavu njezina blagdana? Sljedeći put naslovite priču s turističkog predstavljanja Hrvatske u inozemstvu: "Hrvatska Austrijancima/Nijemcima/Švedima poklonila besplatne turističke materijale/nastup klape X/degustaciju hrvatskih delicija itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije