Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glaerija ULUPUH

Zajednička izložba studenata TTF-a i južnoafričkih kolega iz Pretorije 'Identiteti'

identiteti
Foto: PR FOTO
1/8
20.05.2016.
u 12:55

Izložba je dio manifestacije Tjedan Afrike koji se njome ujedno otvara.

Međunarodna izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta i južnoafričkog University of Pretoria "Identiteti" održat će se od 24. svibnja do 2. lipnja u Galeriji ULUPUH u zagrebačkoj Tkalčićevoj 14. Otvorenje izložbe bit će 24. svibnja u 19 sati , a nastavak druženja bit će od 20 sati na Trgu Petrice Kerempuha (Opatovina), ispred Harats Pub Potepuh. 

Izložba je dio manifestacije Tjedan Afrike koji se njome ujedno otvara. 

Ideja projekta Identiteti 

„Riječ je o projektu međukontinentalne suradnje studenata i mentora-nastavnika, koji su se okupili oko teme identiteta – lokalnog i nacionalnog. Ideja je nastala u sklopu još jednog Tjedna Afrike, a ovo je ujedno treći projekt suradnje udruge Dyalli s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu uz podršku ULUPUH-a. Suradnja je ostvarena između Odjela vizualnih umjetnosti Sveučilišta u Pretoriji i TTF-a. Priprema projekta bila je zahtjevna, svaka strana pripremila je elemente kao polazišta za istraživanje identiteta. Materijali su razmijenjeni, a svaka grupa studenata radila je na projektu uz potporu svoje mentorice. Dok su južnoafrički studenti svoja saznanja o hrvatskom identitetu izrazili kroz ilustracije i plakate, hrvatski studenti su kreirali uzorke tekstila inspiriranih Južnom Afrikom i od njih dizajnirali odjeću i uporabne objekte.“ (iz predgovora kataloga: mr.sc. Sanja Rocco) .

„Bilo je fascinantno promatrati studente kako istražuju, ne samo kulturno nasljeđe svoje zemlje, već i nasljeđe, identitet zemlje koja je većini njih bila nepoznata. Raznolikost i raspon konceptualnih i vizualnih rješenja bili su uzbudljivo iskustvo. Istakla bih sličnosti koje su studenti pronašli među našim nacijama i zajednicama, koje nas podsjećaju kako smo uvijek više slični jedni drugima, nego različiti.“ (Amy van Vuuren, mentorica studenata Sveučilišta iz Pretorije) .

Izložba će se moći pogledati do 2. lipnja, radnim danom od 10 do 17 sati te subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan. 

>> Ne propustite Tjedan Afrike u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije