Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
galerija ULUPUH

Izložba predstavlja projekt Hodočasničke crkve za Hrvatsku

Crkva
Foto: Zoltán Bachman
1/4
11.09.2014.
u 15:28

Dr. Zoltán Bachman (1945.), jedan je od najznačajnijih suvremenih mađarskih arhitekata, dugogodišnji dekan Instituta Marcel Breuer u Pečuhu te profesor na fakultetima za arhitekturu u Würzburgu i Budimpešti

Izložbom u galeriji ULUPUH predstavlja se projekt Hodočasničke crkve za Hrvatsku, arhitekta dr. Zoltána Bachmana, i ujedno počinje projekt dugoročne suradnje između ULUPUH-a, Kulturnog centra Zsolnay u Pečuhu, Mađarskog kulturnog instituta u Zagrebu i Hrvatskog kazališta u Pečuhu, krovnog naziva EU-upo-prepoznavanje. 

Cilj je projekta uspostavljanje dugoročne suradnje s mađarskom kulturnom scenom, a u cilju razmjene umjetničkih sadržaja i upoznavanja dva susjedna kulturološka prostora koja su stjecajem političkih i povijesnih okolnosti bila skoro 80 godina izolirani jedan od drugoga. Izložba se otvara u utorak 18. rujna u 19 sati u Tkalčićevoj 14. 

Dr. Zoltán Bachman (1945.), jedan je od najznačajnijih suvremenih mađarskih arhitekata. Dugogodišnji je dekan Instituta Marcel Breuer u Pečuhu te profesor na fakultetima za arhitekturu u Würzburgu i Budimpešti. Projekt Hodočasničke crkve nastao je 1996. godine, kao poklon dr Bachmana hrvatskome narodu. Uz skice i maketu crkve biti će izloženi radovi Bachmanovog suradnika, mađarskog skulptora Istvána Redfalija koji je u bronci izlio Isusovu krunu koja predstavlja 14 postaja Križnog puta. 

Izložba traje do 29. rujna.

>> Kip "Dječaka" zamijenit će fontane iz 19. st.

>> Bandić pita građane koji kamen žele na Tomislavcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije