Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Izložba novog Striegla oplemenjenog društvenim, intimnim kontekstima

izložba striegl
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/11
25.02.2015.
u 12:20

Grad Sisak se počinje oduživati svom slikaru. Nakon ranije kupnje jednog dijela rodne kuće lani je Grad kupio i nove prostorije na prvom katu kuće Striegl, koja će biti preuređena u Memorijalnu galeriju

Do 4. travnja u Gradskoj galeriji Striegl postavljena je izložba "Striegl - Iz intime sisačkih domova". Riječ je  o 48 slika koje su autori izložbe Zoran BurojevićAlma Trauber pronašli u domovima prijatelja, poznanika i kolega pokojnog sisačkog slikara. Izložba je otvorena jučer, na prvu godišnjicu smrti Slave Striegla.

"Proces prikupljanja radova i ulazak u privatne obiteljske prostore otkrio je i izrodio jednog novog Striegla, obogaćenog i dodatno oplemenjenog brojnim društvenim, intimnim, memorabilnim, pa i faktografskim višeslojnostima i kontekstima" – rekao je na otvorenju izložbe ravnatelj Galerije Zoran Burojević.

Grad Sisak se počinje oduživati svom slikaru. Nakon ranije kupnje jednog dijela rodne kuće lani je Grad kupio i nove prostorije na prvom katu kuće Striegl, koja će biti preuređena u Memorijalnu galeriju. Arhitektonsku izvedbu osmislit će poznati arhitekt, Siščanin, Željko Kovačić, autor Muzeja krapinskih neandertalaca. Osim toga uskoro će biti raspisan natječaj za skulpturu Slave Striegla koja će biti postavljena na sisačkoj šetnici uz Kupu, omiljenom mjestu najpoznatijeg sisačkog slikara.

>> 'Imam volju za rad, ali polako gubim moć...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije