Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ringturm

I u Beču se možete upoznati s arhitekturom hrvatskih otoka

Arhitektrura hrvatskih otoka
Foto: Adolph Stiller
1/5
20.07.2015.
u 11:42

U okviru ciklusa „Arhitektura u Ringturmu” osiguravajućeg društva Wiener Städtische Versicherungsverein u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, predstavljena je arhitektura jedinstvenog svijeta hrvatskih otoka

Tko kaže da se s arhitekturom naših otoka možete upoznati samo u Hrvatskoj?

Zahvaljujući Vienna Insurance grupi (matična kuća i vlasnik Wiener i Erste osiguranja u Hrvatskoj), i u samom srcu Beča možete naučiti o zanimljivim građevinama na otocima. Izložba je postavljena u okviru ciklusa „Arhitektura u Ringturmu”, a možete je razgledati do 23. listopada u Izložbenom centru u Ringturmu.

Izložba se bavi prikazom poznatih građevinskih ostvarenja visokog značaja, odnosno rasvjetljuje povijest čitavih autentičnih starih gradova kao što su Hvar, Korčula ili Rab čija povijest seže daleko u prošlost. Osim toga, predstavljene su i manje poznate gradnje iz novije prošlosti i sadašnjice koje se smatraju važnim arhitektonskim postignućima. Tako su u prvi plan stavljena izvanredna graditeljska postignuća od antičkog doba, preko srednjeg vijeka te 19. i 20. stoljeća, pa do modernih građevina današnjice.

Ringturm, u kojem je izložba postavljena, toranj je u samom centru Beča, inače centrala Vienna Insurance grupe. Nedavno je omotan djelom splitske umjetnice Tanje Deman. Ta trenutačno najveća umjetnička instalacija u Beču, koja obuhvaća čak 20 katova nebodera u centru grada prigodno je nazvana „Ljetne radosti“ i djelić Splita preselila je u centar Beča prikazujući motive Poljuda, Mertojaka i Brda. Omotavanje Ringturma postalo je već tradicija – kao odraz međunarodnog kulturnog dijaloga Vienna Insurance Group – a ove godine stvara snažnu poveznicu s Hrvatskom.

>>S 'bečkog Dunava' puca pogled na hrvatsko more i otoke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije