Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uokvirio ulicu

Grafiter 2fast izlaže u galeriji Boonika

09.09.2013., Zagreb -  U Galeriji Vladimir Filakovac otvorena je izlozba Kresimira Budena  - 3d graffiti. Umjetnik Kresimir Buden pozira ispred svojih djela.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
16.01.2015.
u 12:05

Njegovi objekti, sve traženiji u svijetu, svojim oblicima fizički izlaze iz podloge

Nakon više od 20 godina na domaćoj grafiti sceni dizajner Krešimir Buden, umjetničkog imena 2Fast, izašao je iz uobičajenih okvira oslikavanja zidova i predstavio istraživanje vlastitog stila 3D skulpturama. Njegovi objekti, sve traženiji u svijetu, svojim oblicima fizički izlaze iz podloge i zaustavljeni u svojoj kretnji savijanja i rotiranja tvore novu dimenziju grafiti umjetnosti.

– Ovi radovi rezultat su višegodišnjeg klasičnog grafiterstva i dječačke znatiželje kako bi to izgledalo u nekom drugom mediju. Krajem 2013. prvi sam put predstavio svoje 3D objekte, nakon čega su ih mnogi htjeli kupiti, ali zbog dugog ručnog procesa proizvodnje dijelu zainteresiranih bili su preskupi. Zato sam se okrenuo i jednostavnijem procesu serijske proizvodnje za pristupačnije objekte koje sada već kupuju kolekcionari iz cijelog svijeta, od Novog Zelanda preko Afrike i Europe do Amerike – kaže nam Buden, koji će svoje nove radove, one unikatne, predstaviti večeras u 20 sati u zagrebačkoj galeriji Boonika.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Trpimir
Trpimir
03:55 25.01.2015.

Inace ovaj lik brije na yugoslovenstvo, ovo nema nikakve "politicke " konotacije sluzi samo kao jedan od pokazatelja njegovog iq-a, neizmjerno je umisljen i iritantan, a i on i njegova partnerica koja je jedna do bola banalna, dosadna mediokritetna konzumeristicaa sebe smatraju jako cool, "kreativnim" i bogom danim "umjetnicima" jer intelektualno ne shvacaju koliko su minijaturni, netalentirani i preograniceni da bi mogli imati kvalitetnije i vise kriterije. Globalni sund, etika lazi i obmane.

BL
Blender
01:02 17.01.2015.

Zao mi je da Hrvatski narod nema novaca da malo putuje svijetom. Bilo bi mi neobicno drago da dodu svi u Nizozemsku ili Belgiju ili mozda Francusku, Spanjolsku itd. da produ kroz galerije i muzeje. tek kad bi to bilo moguce, u Hrvatskoj ovakvi hostapleri nebi izlagali jer to sto ja vidim i nije bas neka umjetnost. Nekad su umjetnici bili cijenjeni a zna se i zasto, proizvodili su umjetnicka dijela, sto ovi danas proizvode??? Kao naprimjer, abstraktna umjetnost, zar je to umjetnost da pocnes nesto raditi i neznas sta ce biti na kraju. Umjetnost koju nitko ne razumije a i umjetnost koju nalazimo uvijek oko kanti za smece!!! Fotografija, je to je isto umjetnost, kliknes i ulovio si boga za onu stvar. Dodes kuci i sve prepravis u Photo shopu ili nekom drugom programu. Sve to je goli ..... dok god se ne uzme kist u ruke i napravi prava umjetnost, umjetnost koja ima znacenje, dubinu, kompoziciju, mastovitost i harmoniju.U Hrvatskoj nema pravog umjetnika koji je poznat svijetskoj javnosti, znate li zbog cega? Zbog ovakvih hostaplera koji sebe nazivaju umjetnicima i nedaju sanse pravim talentima da pokazu svoje radove svijetu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije