Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija Futura

Grafikama i pjesmama oživili duh Portugala

Causa Portugesa
arhiva
09.05.2012.
u 14:31

Bio je to dvojezični spoj koloriranih Šercarovih grafika posvećenih sedam portugalskih gradova koje je posjetio, dok je Tahir Mujičić pročitao pet vlastitih pjesama na temu Portugala iz poetskog putopisa Luna Lusitana

Slikar Hrvoje Šercar te pisac i pjesnik Tahimir Mujičić izveli su zanimljiv pjesničko-likovni događaj “Causa Portugesa” u Galeriji Futura na temu Portugala. Bio je to dvojezični spoj koloriranih Šercarovih grafika posvećenih sedam portugalskih gradova koje je posjetio, dok je Tahir Mujičić pročitao pet vlastitih pjesama na temu Portugala iz poetskog putopisa Luna Lusitana, autori kojega su oba umjetnika. Nadahnuo ih je ambijent zapadne iberske obale jer su u gradovima i gradićima portugalske kulturne baštine naišli na prizore i situacije za koje su imali poseban afinitet. Mujičića je na gitari pratio glazbenik Igor Paro. Na otvorenju je bio i Pedro Sampaio iz ambasade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije