Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet

Izložba slika Nives Resman 'Lijepa naša Sava'

nives resman  izložba 'lijepa naša sava'
Foto: Krasnodar Peršun
1/6
23.04.2015.
u 08:08

Na slikama se Nives Resman nalaze motivi rijeke Save i posavskoga kraja

Kako izgleda rijeka Sava u očima jedne umjetnice, možete se uvjeriti na izložbi slika koja je otvorena na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U povodu Dana planeta Zemlje, a u okviru projekta Lijepa naša Sava, pripremljena je jedinstvena izložba slika samouke slikarice i dizajnerice nakita Nives Resman.

Na slikama se Nives Resman nalaze motivi rijeke Save i posavskoga kraja. Riječ je o motivima rijeke Save i posavskoga kraja koji su nastali zbog želje umjetnice da oživi danas pomalo zaboravljene motive kao što su riječni brodovi i staro kupalište na Savi. Osim motiva Save i posavskoga kraja na njezinim se slikama nalaze motivi autobusa i žena, a posebno je zanimljivo da na njima žena predstavlja izvor i rijeku.

Iznimno vrijedan i zanimljiv rad ove darovite i samozatajne umjetnice prepoznala je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska te od prošle godine surađuje s njom u okviru projekta Lijepa naša Sava.

– Projektom Lijepa naša Sava Coca-Cola HBC Hrvatska uvijek traži mlade, neafirmirane umjetnike koji će na jedinstven način promicati vrijednosti rijeke Save i pomoći daljnjemu prepoznavanju projekta. Upravo tako nastala je ideja da upravo Nives Resman postane partnericom projekta – istaknuo je Igor Ćutuk, voditelj projekta Lijepa naša Sava i rukovoditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Izložba slika Nives Resman pod nazivom Lijepa naša Sava bit će otvorena za javnost do 4. svibnja.

– Fakultet kao mjesto znanja pomoću različitih kulturnih događanja nastoji obogatiti i društvena događanja studenata, ali i svih ostalih koji žele vidjeti nešto novo i zanimljivo. Hvalevrijedan projekt Lijepa naša Sava sve nas uči da se vratimo Savi, a na temelju je ove izložbe Filozofski fakultet podržao projekt pa pozivamo građane da se odazovu u što većemu broju – istaknuo je predsjednika Kluba studenata FFZG-a Marko Gašparić.

Projekt Lijepa naša Sava već osam godina zaredom podsjeća na važnost zaštite voda i održivo upravljanje potencijalima koje pruža rijeka Sava. Cilj je projekta podizanje svijesti o važnosti rijeke Save za sve vidove života stanovnika porječja rijeke Save, od društvenih, preko ekoloških do gospodarskih.

>> Kip "Dječaka" zamijenit će fontane iz 19. st.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije