Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Londonu

Dvije Berberove slike prodane već na svečanom otvorenju

mersad berber
Foto: Tomislav Krasnec
1/2
08.04.2014.
u 22:30

- London je mjerilo svjetske umjetnosti. I zato je ova izložba više od izložbe - rekao je Ensar Berber, sin Mersada Berbera.

Memorijalna izložba slikara Mersada Berbera otvorena je u uglednoj galeriji Albemarle u Londonu, uz pohvalne riječi poznatog britanskog povjesničara umjetnosti Edwarda Lucie-Smitha, pripadnike londonske društvene kreme među uzvanicima i uz nekoliko već prodanih najskupljih slika na kraju ceremonije.

- London je mjerilo svjetske umjetnosti. I zato je ova izložba više od izložbe - rekao je Ensar Berber, sin Mersada Berbera na kraju svečanog otvaranja, kojemu su nazočili i Mersadova udovica Ada, sin Azer i drugi članovi obitelji.

Dvije slike koje nose Adino ime i lik - portret Ade Berber (1996) i Ada Berber Tempo Secondo (1985) - prodane su već tijekom svečanog otvorenja, a cijena svake je bila najviša od svega izloženog, 50 tisuća britanskih funti.

U galeriji Albemarle u londonskom Mayfairu, koja je vrlo cijenjena na mapi galerija u gradu koji je umjetnički centar Europe i svijeta, Berber je prvi put izlagao 1998., a zatim i 2009., ali ovo je prva memorijalna izložba nakon slikarove nenadane smrti u listopadu 2012. godine.

>>Ovo je prvi korak na putu ka muzeju Mersada Berbera

Komentara 1

MA
mare0801
14:34 16.04.2014.

Berber je kićeraj.On je Versace slikarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije