Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnik na odmoru

Bucan Art iz kolekcije Marinka Suca

Boris Bućan
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
24.07.2014.
u 13:00

Večeras se “otvara Bućan” iz ranih 70-ih kad još mlad, lijep i dugokos, kakvog ne poznajemo ili smo ga zaboravili, a koji se bavi Jugoslavijom i njenim kontekstom kao laboratorijem tadašnje suvremene umjetnosti.

        Projekt  “Umjetnik na odmoru” Instituta za istraživanje avangarde i Kolekcije Marinka Suca nastavlja se i ove godine u Poreču gostovanjem grupe poznatih domaćih i stranih umjetnika koje smatramo avangardnima. K tome ide i izložba ranih radova Borisa Bućana čija je kustosica Ana-Maria Miličić.

U Villi Polesini, na Obali maršala Tita 15 u Poreču, večeras se “otvara Bućan” iz ranih 70-ih kad još mlad, lijep i dugokos, kakvog ne poznajemo ili smo ga zaboravili, a koji se bavi Jugoslavijom i njenim kontekstom kao laboratorijem tadašnje suvremene umjetnosti. Podrazumijeva to svijet reklama, reklamnih slogana i logotipova koji grafičkim i likovnim jezikom prenosi sadržaje šire od područja njihove primjene.

Vrijeme je to i prvih naznaka pop-kulture, odnosno utjecaja pop arta na likovno artikuliranje vizualnog identiteta proizvoda i potrošačkog društva koje će se razmahati u nadolazećim desetljećima. Kolekcionar Sudac najavljuje time izložbu koja se iduće godine otvara u Tate Modern Gallery u Londonu “The World Goes Pop” s više od 300 radova svjetskih umjetnika i “Bucan Art” serijom!     

>> Bućanov slikarski put od Britanca do Jelačić-placa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije